Secretarul general Stoltenberg asigură statele est-europene că NATO îi va apăra pe toţi aliaţii

Sursa foto: Twitter

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a repetat marţi promisiunea că alianţa îşi va apăra toţi membrii, referindu-se în special la statele de pe flancul estic, în contextul războiului declanşat de Rusia împotriva Ucrainei, transmite dpa.

„NATO are forţele, resursele, capacităţile şi voinţa politică de a apăra toţi aliaţii”, a insistat el după o întâlnire la Riga cu preşedintele leton Edgars Rinkevics.

Stoltenberg a participat la o reuniune a grupului Bucureşti 9, din care fac parte statele de pe flancul de est al NATO – Bulgaria, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia şi Ungaria. Evenimentul, la care au fost oaspeţi şi premierul suedez Ulf Kristersson şi preşedintele finlandez Alexander Stubb, a fost dedicat pregătirii summitului alianţei programat în iulie, la Washington.

„Summitul B9 este o platformă simbolică şi în acelaşi timp foarte practică pentru coordonarea poziţiilor noastre privind întărirea în continuare a alianţei, a securităţii regionale şi a sprijinului nostru pentru Ucraina”, a afirmat Rinkevics, gazda reuniunii.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: