Skip to content
Opinii & Analize

Secretul monstruos ascuns în eșarfa lui Orban

S-a inflamat tot netul că a purtat Orban al Ungariei o eșarfă cu harta Ungariei Mari.

Sau nu?

Hai să ne uităm, ca să nu greșim.

Un parlamentar PLUS a remarcat eșarfa liderului maghiar. A postat pe facebook. Digi a preluat postarea și a făcut o știre. Apoi toate redacțiile au difuzat știrea. Și gata, ditamai tărăboiul. MAE a trimis Ungariei o chestie, o notificare, probabil un email, ziariștii întreabă politicienii ce părere au…

Dacă te dai doi pași înapoi și te uiți relaxat vezi că pe 99% dintre români îi doare-n cot de eșarfa lui Orban. Nu deschid, singuri, subiectul. Dacă-i întrebi, însă, o să-ți zică că li se pare un lucru foarte grav. Pentru că așa au văzut la știri.

Este că, din perspectiva asta, nu mai arată a internet inflamat la maxim ci a manipulare de presă? Este că pare plauzibil ca zgomotul mediatic făcut cu eșarfa lui Orban să fie amplificat artificial, ca să nu se audă altceva?

Ce-ar putea să se ascundă?

Pensiile, de exemplu. Erau două variante de mărire a pensiilor. Una sănătoasă la cap, care viza pensiile mici și foarte mici, și una cretină, care prevede mărirea tuturor pensiilor. Iar Coaliția a adoptat-o pe a doua.

Ca să știi: cât timp tu te uiți fascinat la ce-a mai zis la tv despre eșarfa lui Orban, niște băieți au făcut pașii administrativi necesari ca toate pensiile să fie mărite cu 12,5%. Baba cu pensie de agricultor de 860 de lei va primi 100 de lei. Judecătorul cu pensie de 25.000 de lei va primi, și el, vreo 3.000 de lei. Cu banii veniți în plus, baba își va cumpăra 0,2 metri cubi de lemne. Cam un sac, suficient pentru maxim 3-4 nopți geroase. Judecătorul pensionar va plăti factura la gazele care-i încălzesc vila, pe o lună.

O ultimă întrebare și te las în pace: dacă mâine ies pe stradă cu un tricou decorat cu harta României Mari:

A. o să mă oprești să mă acuzi de revizionism?

B. o să mă oprești să mă întrebi de unde l-am luat, că vrei și tu unul?

C. o să mă ignori, că nu e Balenciaga?

D. o să mă ignori pentru că ești cu gândul la facturile la energie, la frigul din școala copilului tău, la rata bancară măărită și la liderii politici atât de vicioși, de corupți și de desprinși de realitate încât subvenționează bogații?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *