Skip to content
Opinii & Analize

Secta lui Cioloș

PLUS, partidul fostului premier tehnocrat Dacian Cioloș, care potrivit istoricului Marius Oprea a fost înfiinţat cu ajutorul casei de avocatură „Iordache & Partners”, fondată de Alexandru Iordache, despre care spune că a fost maior de Securitate şi coordonatorul anchetei penale împotriva sa, în 1988, pare a fi mai degrabă un partid al prieteniilor, decât o formațiune politică adevărată.

Oameni ”noi”, năravuri vechi

Numai dacă arunci o privire pe lisa cu candidații cu care se lăuda deunăzi domnul Cioloș la europarlamentare, îți poți da seama că partidulețul seamănă mai degrabă cu un fel de adunare ”frățească” a ex-premierului:

Dragoș Pîslaru

Despre cât de bine se pricepe Pîslaru la gestionarea contractelor de milioane de lei, bani provenind atât din fonduri europene, cât şi de la bugetul de stat, am scris într-un articol pe PSnews.ro, pe care îl puteți citi AICI Însă, pe lângă faptul că știe să facă afaceri cu statul, Pîslaru se pricepe și la prietenii. A legat o ”frumoasă prietenie” cu Dacian Cioloș, încă de pe vremea când ocupa un loc la masa tehnocraților – în calitate de ministru al muncii, familiei, protecției sociale și persoanelor vârstnice, iar acum, ca un veritabil membru al grupului ”prietenii lui Cioloș”, se regăsește pe lista candidaților la europarlamentare.

Adică „omul nou” Dragoș Pîslaru, nu poate ajunge la Bruxelles, sau cum?

Dragoș Tudorache

Unul dintre ”oamenii noi” ai lui Cioloș. Dragoș Tudorache a rămas unul dintre apropiații lui Dacian Cioloș, după ce a fost ministru de Interne în guvernul condus de ex-liderul de la Guvern. Același Tudorache a reușit, ca un veritabil om de încredere a lui Cioloș, aflat pe locul 13 în lista pentru alegerile europarlamentare, în urma votului membrilor de partid, să ajungă ca prin minune, direct pe poziția a 3-a în lista finală.

Vlad Voiculescu

Este unul dintre cei mai promovați oameni din partidul nou înființat de Dacian Cioloș. Concret tânărul Voiculescu, la doar 28 de ani, devenea vicepreședine în cadrul unei divizii a Erste Bank, în Austria. Magic Camp este cel mai important proiect al său, pentru care este extrem de apreciat. Gurile rele spun că în Erste Bank cam nimeni nu ajunge să ocupe o asemenea funcţie până la 35 de ani, decât dacă fie este vreun geniu, fie cineva l-ar impune. Însă, lăsând la o parte motivele pentru care acesta ar fi ajuns acolo, important de menționat este că locul său în PLUS nu este unul întâmplător.

Așa cum ne-a obișnuit, Dacian Cioloș l-a luat la sânul său pe Voiculescu după ce acesta a fost ministru al Sănătății chiar în aparatul guvernamental condus de ex-premier, pe motiv că ”e de-al casei, om nou, figură nouă”.

Ramona Strugariu

…este licențiată în drept la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași și are un master în drept european în cadrul aceleiași universități.

Este șefă de cabinet și asistent parlamentar în Parlamentul European, cu responsabilități în cadrul Comisiilor pentru libertăți civile, control bugetar, afaceri externe, precum și a Comisiei speciale pentru combaterea terorismului, așa cum se prezintă la o primă vedere ”omul nou”. Însă, ce ”a uitat” să specifice tânăra Strugariu este relația apropiată pe care aceasta o are cu Monica Macovei. Interesant este că omul vechi al lui Macovei, devine astfel omul nou al lui Cioloș.

Iar lista poate continua.

Ceea ce mă îngrijorează, însă, nu este o eventuală ascensiune a partidulețul lui Cioloș(să fiu sinceră, nici nu prea îi dau mari speranțe), ci omul Dacian Cioloș, cel care, însetat de putere, ar putea ajunge până într-acolo încât chiar să-i fure de sub nas USR-ul firavului Dan Barna. Este omul de la care, după ce ne-a făcut securiști pe toți, nu știi la ce să te aștepți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *