Skip to content
Politică

Secția de arși de la Floreasca va fi deschisă.Ce măsuri se impun

Secția de arși de la Floreasca va fi deschisă. Ce măsuri se impun.

Astfel, Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu a făcut marți anunțul în plenul Senatului, potrivit căruia Secţia de arşi de la Spitalul Floreasca.

Mai mult, aceasta urmează să fie deschisă, după ce medicii care îşi vor desfăşura aici activitatea îşi vor finaliza specializarea în Franţa.

„În legătură cu situaţia punctuală de la Spitalul Floreasca, după cum ştiţi, cauza principală, dincolo de aspectele tehnice care fuseseră soluţionate în primă instanţă, a rămas problema unei aparaturi de oxigen la care se lucrează şi a fost cea a lipsei de personal. Personalul angajat a plecat după câteva săptămâni. Soluţia pe care am găsit-o este aceasta ca într-un proiect cu Ambasada Franţei să şcolarizăm specialiştii care au fost, în final, angajaţi după patru concursuri organizate în mod repetat de conducerea spitalului. Primii trei au şi plecat în Franţa şi, între timp, se finalizează şi montarea acelui aparat astfel încât blocul operator să funcţioneze. La întoarcerea colegilor din Franţa, primele două saloane urmează să fie date în funcţiune, urmând ca, treptat, pe măsură ce colegii ceilalţi termină formarea în Franţa, să deschidem următoarele două, pentru ca în final toate 6 să fie funcţionale”, a precizat Achimaş-Cadariu, la Senat, potrivit Agerpres.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *