Skip to content
Societate

Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie verifică modul în care s-a acţionat în cazul fetelor dispărute la Caracal

B1

Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie a anunţat, vineri seară, că s-a deschis o anchetă pentru a se stabili modul în care s-a intervenit sau nu s-a intervenit în cazul de la Caracal.

”Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie s-a sesizat din oficiu cu privire la împrejurările şi condiţiile în care organele de urmărire penală au acţionat/nu au acţionat în noaptea de 25/26 iulie 2019 în contextul cercetărilor care s-au derulat în cauza privind dispariţia a doua persoane de sex feminin din judeţul Olt”, a anunţat, vineri seară, Secţia Specială de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie.

Poliţiştii şi procurorii din judeţul Olt anchetează dispariţia a două adolescente, care au plecat la date diferite către Caracal şi nu au mai revenit. Una dintre fete a dispărut din aprilie, iar cealaltă a fost dată dispărută joi.

Fata de 15 ani dispărută joi a sunat de trei ori la 112 şi a anunţat că este ţinută captivă într-o casă. Potrivit STS, primul apel a avut loc joi, la 11.05, dar autorităţile au reuşit să afle adresa unde era ţinută abia în noaptea de joi spre vineri. La ora 4.00, poliţiştii au ajuns la adresa indicată, dar au intrat în locuinţa suspectului abia la ora 6.00.

Fostul şef al Poliţiei Române Ioan Buda, demis vineri seară, a precizat că poliţiştii nu ar fi putut interveni mai repede pentru că procurorul de caz le-a spus să nu facă acest lucru, informează News.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *