Skip to content
Justitie

Secția pentru Judecătorie a Consiliului Superior a decis luni suspendarea temporară din funcție a judecătoarei Cristina Coarnă de la Brăila

facebook
" "

Secția pentru Judecători a Consiliului Superior a decis luni suspendarea temporară din funcție a judecătoarei Cristina Coarnă de la Brăila până la un rezultat final al cercetării disciplinare declanșate de Inspecţia Judiciară împotriva acesteia.

Este vorba despre judecătoarea care a dispus înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu în cazul unui suspect de viol asupra unei minore sechestrate timp de 8 luni, motivând că aptele inculpatului, deși reprobabile, nu sunt de o așa gravitate încât să fi generat o rumoare socială de amploare și nici nu au existat ieșiri în stradă sau proteste în presă.

" "

Admite sesizarea din oficiu. În temeiul dispoziţiilor art.52 alin.(1) teza a-II-a din Legea nr.317/2004 republicată, din  oficiu, dispune suspendarea din funcţie a doamnei Cristina Coarnă, judecător în cadrul Judecătoriei Brăila până la  finalizarea procedurii disciplinare ce face obiectul lucrarii Inspecţiei Judiciare nr.21-568„, se arată în minuta ședinței CSM.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *