Skip to content
Societate

Secția pentru procurori a CSM constată nulitatea unei acțiuni a Inspecţiei Judiciare, împotriva procurorului Pîrlog

RomaniaTV.Net

Secţia pentru procurori în materie disciplinară a CSM a admis excepţia ridicată de prim-procurorul militar adjunct al Parchetului Militar Bogdan Ciprian Pîrlog şi a constatat nulitatea unei acţiuni disciplinare formulate de Inspecţia Judiciară împotriva sa, titrează Agerpres.

Admite excepţia nulităţii absolute a rezoluţiei de exercitare a acţiunii disciplinare din data de 30 august. Constată nulitatea acţiunii disciplinare formulate de Inspecţia Judiciară împotriva pârâtului Bogdan Ciprian Pîrlog, prim-procuror militar adjunct al Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 litera a) din Legea 303/2004 privind Statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. Cu drept de contestaţie în termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie„, se precizează în minuta deciziei de miercuri.

Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de procurorul militar Bogdan Pîrlog în urma unor comentarii făcute de acesta într-un articol publicat la începutul anului 2018.

Ca urmare a efectuării cercetării disciplinare în perioada 8 mai – 7 august 2018, Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de domnul Bogdan Ciprian Pîrlog (…) pentru ‘manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu’, abatere disciplinară prevăzută de art. 99 lit. a) din Legea nr. 303/2004 privind Statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, constând în aceea că prin opiniile exprimate în cuprinsul articolului ‘Principalele aspecte de natură a afecta grav sistemul judiciar’ (publicat la 25 ianuarie 2018, pe site-ul www.juridice.ro), cu desconsiderarea explicită şi totală a normelor şi standardelor de conduită impuse magistraţilor, a denigrat, în mod deliberat, pe de o parte, membrii Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii, apreciind că aceasta este ‘fidelizată’ şi ‘favorabilă actualei puteri politice’, şi inspectorii Inspecţiei Judiciare, pe care i-a calificat drept ‘organisme controlate de către factorul politic prin care (…) se vor putea exercita presiuni asupra magistraţilor’„, arăta Inspecţia Judiciară.

Bogdan Pîrlog este vizat de IJ şi în legătură cu protestul din 10 august 2018. Pe 20 august anul trecut, reprezentanţi ai IJ au precizat că Inspecţia Judiciară efectuează verificări prealabile cu privire la procurorii militari Ionel Corbu şi Bogdan Pîrlog, care au demarat ancheta în legătură cu modul de intervenţie a jandarmilor în timpul protestului din Piaţa Victoriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *