Secţia pentru procurori a CSM, nouă reacţie după acuzaţiile primarului Clotilde Armand

Sursă foto: Facebook / Clotilde Armand

Secţia pentru procurori a CSM a transmis, joi, o nouă reacţie după declaraţiile primarului Clotilde Armand referitoare la controlul politic exercitat asupra magistraţilor şi afirmă că ”aceste alegaţii nu doar că depăşesc limitele comunicării publice, ci sunt de natură a încălca independenţa procurorilor”. Aceştia cer ”echilibru în exprimarea publică” din partea tuturor potenţialilor candidate la alegerile din acest an.

”Afirmaţiile în serie, formulate de un primar de sector prin care se insinuează subordonarea politică a unor procurori care instrumentează o cauză penală care îl priveşte, vizează în mod direct atât colectivul de procurori al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, în general, cât şi procurorul de caz, în particular. Aceste alegaţii nu doar că depăşesc limitele comunicării publice, ci sunt de natură a încălca independenţa procurorilor din cadrul acestei unităţi de parchet şi reputaţia profesională a procurorului de caz”, a transmis, joi, Secţia pentru procurori a CSM.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a constatat toate aceste aspecte în şedinţa secţiei de joi şi ”reiterează solicitarea adresată participanţilor la competiţia electorală ce urmează a avea loc în acest an să dea dovadă de echilibru în exprimarea publică şi să utilizeze instrumentele judiciare, suficiente să asigure garanţii procesuale de natură să conducă la un proces echitabil”.

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, este urmărită penal pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, în formă continuată. Edilul este acuzat că s-a desemnat manager al unui proiect şi astfel a încasat indemnizaţii în valoare de 18.000 de lei.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: