Skip to content
Politică

Secția specială care va ancheta magistrații. Zegrean răbufnește: Probabil ne-am inspirat de la inchiziție!

gandul.info

Noua ordonanță pe urgență a Guvernului anunță cum va fi organizată selecția primilor procurori ai secției speciale care-i va ancheta pe magistrați. Ordonanța a fost publicată în Monitorul Oficiali ieri, 10 octombrie.

Fostul președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean, e de părere că această OUG are rolul de duce la o “harababură completă”.

„Ordonanța, din cate înțeleg eu la o lectură rapidă, are doar rolul de a urgenta organizarea acestei secții, pentru că înființarea ei a fost stabilită deja prin lege, legea a fost publicată în MO în 13 septembrie, dar se pare că cineva se grăbește foarte tare să-i ancheteze pe judecători și pe procurori”, a spus Zegrean.

El consideră că  „e gata creat haosul, pentru că o parte din procurorii membri ai acestei secții vor fi aleși de urgență, vor trebui să fie aleși în termen de 5 zile, să-și depună candidatura, să fie aleși, să fie numiți, trebuie să intre în atribuții pentru că vor prelua și dosarele de la DNA și celelalte parchete, e o grabă foarte mare”, informează Digi24.

Fostul președinte al Curții Constituționale spune că oricum nu vede motivul pentru care sa fie făcută aceste secții speciale, pentru că în Constituție spune că toți oamenii sunt egali în fața legii, iar magistrații nu ar trebui să aibă alte structuri care să-i cerceteze.

„Și inchiziția avea secție specială pentru cardinali. Probabil de acolo ne-am inspirat”, a mai spus el.

Zegrean spune că deși autoritățile au promis că vor respecta recomandările Comisiei de la Veneția, el vede că lumea de grăbește și se insist cu această secție de cercetare a infracțiunilor comise în justiție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *