Skip to content
" "
Politică

Secția Specială, pe ordinea de zi a Guvernului. Ministerul Justiției propune desființarea SIIJ

Inquam Photos / Octav Ganea

În ședința de guvern programată pentru ora 17, ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, va prezenta un memorandum privind Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție. Este o primă discuție despre desființarea Secției, însă o decizie va fi luată după 10 decembrie. De asemenea, vineri, Cabinetul Orban va stabili dacă își asumă răspunderea pentru a abroga ordonanța de urgență emisă de guvernul PSD care ar bloca transportul judeţean gratuit pentru elevi, potrivit digi24.ro.

Pe ordinea de zi a şedinţei de vineri este înscris un memorandum cu tema „Evaluarea cadrului legal cu privire la organizarea şi funcţionarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ – n.r.) şi propuneri”, realizat de ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu. Conform documentului, ministerul Justiției propune „desființarea SIIJ ori, după caz, regândirea radicală a modului de funcționare și organizare a secției”.

Guvernul Orban şi-ar putea asuma, la începutul anului viitor, răspunderea pentru desfiinţarea Secției Speciale. Executivul aşteaptă finalizarea alegerilor în cadrul CSM şi va lua o decizie după 10 decembrie în legătură cu Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor în Justiţie.

Tot în ședința de astăzi, va fi aprobată legea care abilitează guvernul să emită ordonanțe în perioada vacanței parlamentare.

De asemenea, premierul Ludovic Orban a anunţat că Guvernul va adopta vineri un proiect pentru a intra în calendarul de angajare a răspunderii privind modificarea Legilor Justiţiei şi a OUG 114.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *