Skip to content
Politică

Sectorul 4, polul „fierbinte” în piața imobiliară din Capitală. Zeci de proiecte rezidențiale

În ultimii ani, Sectorul 4 al Capitalei a cunoscut un val important de dezvoltări rezidențiale, în contextul terenurilor disponibile și al interesului cumparatorilor pentru locuințe noi în această zonă, ceea ce a dus la „o adevarată renaștere urbană”, potrivit Asociației Dezvoltatorilor Imobiliari din România – URBANIS (ADIRU). La acestea, s-au adăugat „investițiile realizate de autoritățile publice locale, în speță de Primăria Sectorului 4, în modernizarea căilor de acces, lărgirea bulevardelor importante, amenajarea și construcția noilor parcări atât publice cât și de reședință, precum și amenajarea parcurilor și zonelor de relaxare”, arată asociația într-un comunicat.

Reprezentanții ADIRU apreciază că „zona Tineretului și Calea Văcărești reprezintă o zonă cu un potențial foarte mare pentru spații de birouri”, în contextul proximității față de zona centrală a Capitalei.

„Putem vedea un viitor bun pentru clădirile de birouri în zonele dens populate, care ar aduce diferite avantaje pentru toți cei intersați: cartierele ar avea viață și în timpul zilei, retailerii s-ar bucura de un trafic mai mare pe tot parcursul zilei, iar unii angajați nu ar mai trebui să piardă atât de mult timp în trafic”, potrivit ADIRU.

Conform datelor Institutului Național de Statistică din luna iunie 2018, peste 50.000 de oameni vor putea avea o locuință în această zonă din Capitală, alături de cei peste 322.856 de locuitori deja existenți. Zona de sud a Capitalei a atras, de asemenea, și importante investiții în infrastructură, precum Pasajul Mihai Bravu și cel de la Piata Sudului, iar în următorul an ar urma să fie finalizat și podul peste Dâmbovița de la Nicolae Grigorescu. Suma totală destinată investițiilor în Sectorul 4 de către autorități ajunge astfel la 123 de milioane de euro.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *