Skip to content
București Știri locale

Sectorul 4: Primele două mașini speciale pentru colectarea gunoiului de la persoanele aflate în carantină sau în izolare la domiciliu

Primaria sectorului 4 PrimariaSectorului 4

Măsuri speciale pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus în Sectorul 4 al Capitalei.

Astfel, începând din această săptămână, primăria are în dotare două autospeciale pentru ridicarea deșeurilor posibil contaminate, de la persoanele aflate în carantină sau în izolare la domiciliu de pe raza sectorului.

Odată colectate, deșeurile sunt transportate, la o temperatură de -4 grade, la centrele de incinerare autorizate de la Craiova și Ploiești, pentru a fi distruse în mediu controlat.

Cu o capacitate de 840 de litri fiecare, cele două mașini sunt special dotate pentru transportul substanțelor periculoase, inclusive cele medicale. Mai exact, fiecare vehicul are un sistem frigorific și șapte pubele a câte 120 de litri fiecare, pentru colectarea deșeurilor și este operat de câte 4 angajați ai operatorului de salubritate, echipați corespunzător.

Aceste mașini vor colecta deșeurile de la persoanele aflate în carantină sau în autoizolare precum și de la centrul de carantină pus la dispoziția autorităților de către Primăria Sectorului 4.

Totodată, atât persoanele aflate în autoizolare, cât și cele aflate în carantină vor primi saci speciali în care își vor depozita gunoiul menajer și îl vor scoate la ușă, de unde va fi ridicat de angajații de la salubritate.

Pentru colectarea gunoiului, trecerile vor fi efectuate de două ori pe săptămână în fiecare locație. Frecvența ridicărilor va fi suplimentată, în caz de necesitate.

Mai mult, în cazul locațiilor mari, cum ar fi centrele de carantină, vor putea fi montate și containere speciale

Valoarea investiției în cele două mașini, pubele și recipienți speciali de colectare este de aproximativ 100.000 de euro.

În momentul de față, în Sectorul 4, conform Direcției de Sănătate Publică, 200 de persoane sunt înregistrate ca fiind în autoizolare, iar alte 50 sunt în carantină.

1 comentariu la “Sectorul 4: Primele două mașini speciale pentru colectarea gunoiului de la persoanele aflate în carantină sau în izolare la domiciliu

  1. Si totusi… cum pot fi apelati si instiintati ca exista persoane auto-izolate, daca la niciun numar de telefon nu raspunde nimeni. Au nevoie ca cineva sa le ia gunoiul. In Sector 4

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *