Skip to content
Economie Societate

Sectorul construcţiilor a încetinit în octombrie, cu o creştere de 24,4%

News.ro

Lucrările de construcţii au crescut cu 24,4% în octombrie, pe serie brută, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, nivel mai scăzut faţă de cel din luna precedentă, potrivit datelor publicate, luni, de Institutul Naţional de Statistică (INS), scrie News.ro.

În septembrie, faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, lucrările de construcţii au crescut cu 30,5%, pe serie brută, nivel scăzut faţă de cel din luna precedentă.

În octombrie, faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 24,4%, respectiv cu 30,1%.

Pe elemente de structură au fost înregistrate creşteri la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+46,9%), lucrările de construcţii noi (+21,1%) şi la lucrările de reparaţii capitale (+0,1%).

Pe obiecte de construcţii, seria brută evidenţiază creşteri ale volumului lucrărilor de construcţii astfel: clădiri nerezidenţiale cu 51,6%, clădiri rezidenţiale cu 20,5% şi la construcţii inginereşti cu 12,8%.

În primele 10 luni, volumul total al lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut cu 27,7%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

În 2018, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut pe total, ca serie brută, cu 4,1%.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *