De 3 ani de zile în București nu se mai construiește, sectorul de construcții din București este blocat, a anunțat Rareș Hopincă, prefectul Capitalei, în direct la Puterea Știrilor.
Hopincă a anunțat, în acest context, și că o mare companie suedeză, care a construit mult în București și care deține foarte multe birouri, se retrage din România „pentru că blochează banii aici și pentru că mediul administrativ a devenit atât de impredictibil încât, și respectând legea, tu, ca dezvoltator privat, nu ești sigur dacă poți să investești în București”. Compania la care prefectul Capitalei a făcut referire este Skanska Construction.
„De 3 ani de zile în București nu se mai construiește. Este o gaură neagră care înghite peste 10 miliarde de euro, pentru că s-a blocat sectorul de construcții din București. Ori, această criză se suprapune cu alte două crize mari, cu criza pandemiei și cu criza conflictului din Ucraina. Și sunt măsuri neinspirate care generează criză economică la nivel național. De aceea, se impune puțin mai multă responsabilitate în momentul în care luăm anumite măsuri.
Trebuie să distingem între ce se face bine și ce se face mai puțin bine, să tăiem răul de la rădăcină, dar doar acolo unde e rău. Pentru că am blocat întreg sectorul de construcții din București, n-am pus nimic în loc, nu ne-am uitat că poate unele dintre proiecte erau legale, poate unele dintre proiecte erau temeinice, construite bine. O mare companie suedeză, care a construit mult în București și care deține foarte multe birouri, se retrage din România pentru că blochează banii aici și pentru că mediul administrativ a devenit atât de impredictibil încât, și respectând legea, tu, ca dezvoltator privat, nu ești sigur dacă poți să investești în București”, a declarat prefectul Capitalei, la Puterea Știrilor.
Dezvoltatorul suedez Skanska pregătește scoaterea la vânzare a primei clădiri din cadrul complexului de birouri Equilibrium din nordul Bucureștiului. Tranzacția este estimată la circa 50 de milioane de euro, potrivit surselor Profit.ro. Dezvoltatorul anunțase că va scoate ambele clădiri ale complexului Equilibrium la vânzare, însă, deocamdată, a doua clădire nu este închiriată, ceea ce face dificilă vânzarea construcției.
Decizia de a-și suspenda operațiunile transmite un semnal negativ puternic, dat fiind că este una dintre cele mai importante companii din piață și printre puținele care își finanțează proiectele din surse proprii. Skanska nu este singura companie care a luat măsuri de reducere a activității din cauza blocajului urbanistic.
Și dezvoltatorul spaniol Gran Via a decis să se retragă de pe piața imobiliară românească, după 15 ani de activitate. Spaniolii au invocate acțiunile primarului Nicușor Dan care le blochează expansiunea.
Autor
-
Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.
View all posts
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News