Şedinţă CGMB: Conctractul Primăriei Capitalei cu Compania de Iluminat ar putea fi prelungit cu un an şi jumătate

Sursa foto: Facebook

Municipiul Bucureşti ar urma să prelungească până în decembrie 2026 contractul cu Compania Municipală de Iluminat Public.

Un proiect în acest sens urmează să fie dezbătut vineri, în şedinţa Consiliului General al Capitalei, care va începe la ora 9.00. Joi, Comisia economică a CGMB şi Comisia pentru utilităţi au adoptat avize nefavorabile în cazul acestui proiect. În cadrul dezbaterilor, directorul executiv al Direcţiei Servicii Publice, Roxana Şunică, a explicat necesitatea proiectului, în contextul finanţărilor nerambursabile oferite de Administraţia Fondului pentru Mediu.

„În acest moment avem aprobate două astfel de finanţări şi pregătită o a treia pentru o nouă sesiune de finanţare, ce a fost anunţată public acum două săptămâni, de către vicepreşedintele AFM, urmând să aibă loc în luna septembrie a acestui an. Prima finanţare AFM, în valoare de 30 de milioane – sesiunea de aplicare, la care PMB a participat, a avut loc în august 2022. Astăzi, în 2024, se montează pe stâlpi ultimele echipamente, urmând să se facă recepţia, toate documentele necesare, iar apoi să se trimită achiziţia spre decontare către Administraţia Fondului pentru Mediu. Prin urmare, vorbim de o durată de aproximativ doi ani de la momentul deschiderii liniei şi până la momentul obţinerii banilor”, a spus Şunică.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: