Skip to content
Societate

Ședință CNSU pentru introducerea noilor măsuri anti-Covid: Restricții suplimentare pentru nevaccinați

Inquam Photos / George Calin Inquam Photos/George Calin

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) va avea o ședință, joi, în care se vor decide noi restricții. Purtarea măștii de protecție este un ordin comun al Ministerului Sănătății și al MAI. De asemenea, vor exista restricții de circulație, iar certificatul verde va fi obligatoriu peste tot.

În cursul zilei de astăzi, CNSU va susține o ședință pentru a stabili noi restricții, iar în această seară, sau mâine, va avea loc și o ședință de guvern.

Potrivit unor surse, se vor propune următoarele: carantina de noapte, într-un anumit interval orar, valabilă pe toată săptămâna. În acest caz, intervalele orare vor fi diferite, la nivel național. Singura excepție, certificatul sanitar.

Mai mult, evenimentele private se vor interzice, barurile și cluburile se vor închide în toată țara. INSP a propus să fie adoptată și telemunca, dar această măsură va sta la hotărârea companiilor. Prezența fizică la locul de muncă se va face doar pe baza certificatului verde.

Iohannis: „Este regretabil, dar trebuie să instituim restricții”

Klaus Iohannis a anunțat că, începând de luni, toți elevii intră în vacanță, iar cei nevaccinați vor avea parte de ”o sumedenie de restricții”.

Este regretabil, dar trebuie să instituim restricții. De exemplu, va fi restricționată circulația, excepție făcând cei vaccinați sau cei cu adeverințe de serviciu. În timpul zilei, accesul va fi permis în aproape toate unitățile numai cu certificatul verde. Cei navaccinați vor avea, din păcate, o sumedenie de restricții. Începând de luni, masca devine obligatorie peste tot, și în interior și în exterior, și la școală, și în târguri, și la cinematograf și pe stradă dacă vă plimbați trebuie să purtați mască. Începând de luni este vacanță școlară pentru toți elevii, timp de 2 săptămâni”, a transmis, miercuri, Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *