Skip to content
Politică

Ședința coaliției. Modificarea legii STS și rectificarea bugetară, printre teme. CEx PSD, luni

mediafax

Membrii coaliției PSD-ALDE au ajuns în această dimineață la Guvern pentru a discuta cu premierul Viorica Dăncilă. Coaliția va discuta despre măsurile care ar putea fi luate după crima de la Caracal, suplimentarea finanțării serviciilor speciale la rectificarea bugetară și modificarea legii STS. Tot luni, de la ora 18.00, PSD are o reuniune a CEx, scrie digi24.ro.

Actualizare. La Palatul Victoria au ajuns luni dimineață din partea ALDE: președintele Senatului și liderul formațiunii Călin Popescu Tăriceanu, secretarul general Daniel Chițoiu, vicepremierul și ministrul Mediului Grațiela Gavrilescu și deputatul Varujan Vosganian.

Din partea PSD au ajuns: ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici, ministrul Educației Ecaterina Andronescu, președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu și vicepreședintele Camerei Deputaților Florin Iordache.


Surse din PSD au declarat, pentru MEDIAFAX, că întrunirea coaliției va avea loc, luni, la ora 10.00, la Palatul Victoria.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, duminică la Antena 3, că temele pe care le va aborda cu premierul vizează posibile măsuri pe care le poate lua Guvernul și Parlamentul, în contextul cazului din Caracal. Liderul ALDE a precizat că poate fi modificată legea STS sau procedurile de intervenție în cazuri precum cel din Caracal.

Totodată, președintele Senatului a spus că vor fi discuții și despre rectificarea bugetară, precizând că a văzut proiectul făcut de Ministerul de Finanțe și sunt tăieri la insituții sau ministere importante, la investiții și alte capitole, însă sunt majorări cu peste jumătate de miliard la bugetele SRI, SIE și STS.

„Mâine (luni – n.r.) cu doamna premier vom avea acest subiect de discutat foarte serios, pentru că eu nu cred că prioritatea României este finanţarea instituţiilor de forţă în statul român”, a explicat Tăriceanu.

CEx al PSD va avea loc, luni, de la ora 18.00, la sediul din Băneasa, conform unui anunț al partidului

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, sâmbătă, că ia în calcul un referendum care are în vedere pedepse mai mari pentru criminali, violatori și pedofili, cum ar fi închisoarea pe viață sau castrarea chimică, în contextul cazului din Caracal.

Totodată, pe fondul situației din Olt, președintele PSD a spus că a amânat Congresul partidului din 3 august, unde trebuia să fie lansat candidatul la prezidențiale, respectiv Viorica Dăncilă.

Cât despre subiectele care ar putea fi discutate la CEx, Viorica Dăncilă a anunțat, vineri, că Eugen Teodorovici ar fi potrivit pentru funcția de premier, dacă PSD va câștiga alegerile prezidențiale. Liderul social-democrațilot a adăugat că va face o propunere în acest sens după ce va discuta în Comitetul Executiv Național al partidului.

O altă temă pe care Dăncilă a spus că ar vrea să o abordeze la următoarea ședință a Comitetului Executiv ar fi legată de stabilirea echipei de campanie și strategia PSD la prezidențiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *