Şedinţa de constituire a CGMB – pe 29 octombrie; la Sectorul 6 – pe 22 octombrie

Sursa foto: Youtube/captura video

Şedinţa de constituire a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, rezultat în urma alegerilor locale din luna iunie, a fost convocată pentru data de 29 octombrie, de la ora 16,00, a declarat, pentru AGERPRES, prefectul Capitalei, Mugur-Mihai Toader.

El a precizat că a dispus, de asemenea, convocarea şedinţei de constituire a Consiliului Local Sector 6 pe data de 22 octombrie, la ora 12,00.

Prefectul a menţionat că în ceea ce priveşte Consiliile Locale de la sectoarele 3, 4 şi 5 încă se aşteaptă validarea mandatelor de la judecătorie, cu excepţia celui al lui Vlad Popescu-Piedone, care a fost deja validat pentru funcţia de primar al Sectorului 5.

Conform unor surse politice, în cursul zilei de vineri ar urma să fie emise ordinele pentru convocarea şedinţelor de constituire a Consiliului Local Sector 2 pentru data de 28 octombrie şi a Consiliului Local Sector 1 pentru 29 octombrie.

Mugur-Mihai Toader declara, pe 9 octombrie, că mandatele primarilor şi consilierilor locali ar trebui validate de instanţe până cel târziu pe 27 octombrie. „În momentul în care vin validările (…) se afişează la sediile primăriilor, sunt două zile pentru contestaţii şi pe urmă se programează şedinţele pentru constituirea consiliilor locale şi depunerile de jurământ pentru primari”, menţiona atunci prefectul.

El explica faptul că, potrivit prevederilor legale, şedinţa de constituire a consiliului local, în cadrul căreia primarul depune jurământul şi îşi preia mandatul, se convoacă numai după ce sunt validaţi de instanţă cel puţin jumătate plus unu dintre consilierii locali.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: