Skip to content
Politică

Ședință de criză la PNL. Liberalii vor să numească un premier care să apuce sfârșitul anului la Palatul Victoria

Inquam Photos / Octav Ganea

Liderii PNL s-au reunit marți seară la Palatul Victoria, la scurt timp după anunțul făcut de Klaus Iohannis în privința retragerii lui Ludovic Orban din calitatea de premier desemnat, motivul întâlnirii fiind identificarea unui nume de premier care să fie votat de Parlament și care să stea în funcție până la alegerile generale de la sfârșitul anului.

Surse din conducerea PNL au declarat pentru Digi24.ro că se ia în calcul varianta învestirii unui Guvern care să stea în funcție până la alegerile la termen, având în vedere că procedura pentru anticipate a fost blocată deja de CCR și există criza coronavirusului, care necesită existența unui Executiv funcțional.

De altfel, și Klaus Iohannis a repetat în declarația de marți seara că trebuie să se iasă din blocaj și că țara trebuie guvernată.

Variantele de lucru pentru funcția de prim-ministru sunt Nicolae Ciucă, ministrul Apărării, și Bogdan Aurescu, ministrul de externe. Ambii au susținerea declarată a opoziției din Parlament pentru un vot de învestitură, dar cei din partid nu îi consideră capabili să gestioneze politic treburile și nevoile PNL, ei fiind tehnocrați, nu membri de partid.

Se caută și o soluție politică, deocamdată numele Ralucăi Turcan pentru o desemnare de prim-ministru fiind respinsă de colegii din PNL dar și de liderii partidelor de Opoziție.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *