Şedinţă de Guvern. Ce subiecte sunt pe ordinea de zi

Sursă foto: gov.ro

Guvernul se reuneşte vineri în şedinţă, pe ordinea de zi aflându-se, printre altele, un proiect pentru aprobarea atestării unor localităţi sau părţi din localităţi ca staţiuni turistice de interes naţional şi local, dar şi un proiect de OUG privind organizarea şi desfăşurarea activităţii de neutralizare a subproduselor de origine animală care nu sunt destinate consumului uman.

Potrivit agendei Guvernului, Executivul ar putea aproba atestarea ca staţiune turistică de interes naţional a Zonei turistice a municipiului Baia Mare, judeţul Maramureş. Totodată, 14 localităţi sau părţi din localităţi din judeţele Harghita, Maramureş, Argeş, Bihor, Cluj, Covasna, Hunedoara, Suceava, Timiş, Tulcea, Vâlcea şi Vrancea ar urma să fie atestate ca staţiuni turistice de interes local. Hotărârea mai prevede şi modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 852/2008 pentru aprobarea normelor şi criteriilor de atestare a staţiunilor turistice.

Un alt punct aflat pe ordinea şedinţei Executivului se referă la înfiinţarea pe lângă Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a unei activităţi finanţate integral din venituri proprii.

”Se aprobă înfiinţarea pe lângă Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, denumită în continuare APIA, a unei activităţi finanţate integral din venituri proprii pentru gestionarea sumelor reţinute conform art.11, alin (1) al Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 85/2023 destinate implementării Instrumentului de sprijin al fermierilor afectaţi de pierderi ale producţiei agricole prevăzut în cadrul intervenţiei DR-32 din Planul Strategic PAC 2023-2027, aprobat prin Decizia de punere în aplicare a Comisiei Europene C(2022) 8783 din 7.12.2022, denumită în continuare Activitate”, se arată în proiect.

Un alt proiect se referă la scoaterea din rezervele de stat a unor cantităţi de produse şi acordarea acestora ca ajutoare umanitare interne de urgenţă, cu titlu gratuit, în vederea ajutorării persoanelor afectate şi reconstrucţiei locuinţelor acestora, distruse de incendiul produs în comuna Mărăcineni, satul Căpăţâneşti, respectiv în comuna Vadu Paşii, satul Băjani, precum şi de vântul puternic din comuna Bisoca, satul Sările, judeţul Buzău.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: