Şedinţă de guvern – joi; va fi aprobată Strategia Naţională pentru Tineret 2024-2027

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Guvernul va aproba în şedinţa de joi, prin hotărâre, Strategia Naţională pentru Tineret 2024-2027.

„În concordanţă cu cele 11 obiective ale Strategiei UE pentru tineret 2019 – 2027, Strategia Naţională pentru Tineret 2024 – 2027 acoperă problematici diverse din domeniul educaţiei, sănătăţii, excluziunii sociale, ocupării şi antreprenoriatului, protecţiei mediului precum şi din alte domenii care pot influenţa calitatea vieţii tinerilor. Armonizarea celor două documente programatice, cel naţional şi cel european, face posibil ca o serie de oportunităţi de finanţare externă să poată fi accesate de către tinerii din România, contribuind astfel la dezvoltarea sectorului de tineret”, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

*** Executivul va aproba şi un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea articolului VII1 din OUG nr. 119/2022 pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 privind măsurile aplicabile clienţilor finali din piaţa de energie electrică şi gaze naturale în perioada 1 aprilie 2022-31 martie 2023, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul energiei.

„În cazurile în care Republica Moldova nu poate să îşi asigure consumul naţional de energie electrică prin producţie proprie, producătorii de energie electrică au obligaţia să încheie contracte bilaterale, în limita cantităţilor disponibile, altele decât cele vândute conform mecanismului de achiziţie prevăzut în anexa nr. 11 din OUG nr. 27/2022 privind măsurile aplicabile
clienţilor finali din piaţa de energie electrică şi gaze naturale în perioada 1 aprilie 2022-31 martie 2023, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul energiei, aprobată cu completări prin Legea nr. 357/2022, cu modificările şi completările ulterioare, prioritar cu traderi/furnizori de energie electrică desemnaţi de către Guvernul Republicii Moldova, în acest sens, la preţul de referinţă prevăzut în anexa nr. 6 la OUG nr. 27/2022, aprobată cu completări prin Legea nr. 357/2022, cu modificările şi completările ulterioare, la care se adaugă costul certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră, după caz. Energia electrică vândută în aceste condiţii acoperă exclusiv necesarul de consum al consumatorilor finali din Republica Moldova.”, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

*** Va fi aprobat şi un proiect de OUG pentru modificarea Legii nr.165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: