UPDATE Ședință de Guvern. Ciolacu anunţă acces la radioterapie pentru toţi pacienţii oncologici

Sursa: Facebook/ Guvernul României
Sursa: foto: Guvernul României

UPDATE ORA 11:20

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi la Guvern că Executivul va aproba în şedinţa de azi normele conform cărora toţi pacienţii oncologici vor avea acces la radioterapia de ultimă generaţie.

„Asigurăm acces la radioterapia de ultimă generație pentru toți pacienții oncologici. vor urma măsuri pentru centre oncologie pediatrică. Apreciez munca domnului Rafila”, a afirmat premierul.

Totodată, Ciolacu a anunţat ţi majorarea valorii tichetelor de masă acordate angaşaţilor: „Tot azi majorăm tichetele de masă, o măsură anunțată deja în prima săptămână de guvernare – de la 30 la 35 lei lunar începând cu 1 august. Vvom ajunge la 40 lei pe lună de la 1 ianuarie 2024. E un gest firesc ținând cont de inflație”.

În cadrul şedinţei vor fi evaluate şi pagubele vijeliilor din ultimele zile: „Vom discuta de pagubele furtunii din ultimele zile, să avem analiză clară și să intervenim ca de fiecare dată în timp util”.

Guvernul s-a reunit în şedinţă joi, la ora 11.00 şi va aproba un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care valoarea tichetelor de masă creşte de la 30 de lei la 35 de lei, de la 1 august.

Ştire iniţială

De un an, valoarea acestora nu a mai crescut, deşi preţurile alimentelor au crescut semnificativ, spun guvernanţii, notează stiri.tvr.ro.

În plus, tichetele de masă vor creşte cu încă 5 lei, de la 1 ianuarie 2024.

Tot în şedinţa de azi, Executivul va aproba şi un proiect de ordonanţă pentru modificarea şi completarea legii pentru prevenirea şi combaterea cancerului.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: