Şedinţă de guvern. Ce proiecte sunt pe ordinea de zi

Sursa foto: gov.ro

Un proiect de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe va fi aprobat, joi, în şedinţa Executivului. Potrivit expunerii de motive, prin proiectul de lege sunt stabilite domeniile în care Guvernul va putea emite ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare din luna ianuarie 2024, şi anume: Finanţe şi Economie; Dezvoltare, Lucrări Publice şi Administraţie; Muncă şi Solidaritate Socială; Afaceri Interne; Sănătate; Agricultură; Transporturi şi Infrastructură; Cultură; Investiţii şi Proiecte Europene; Prorogarea sau modificarea unor termene prevăzute în acte normative cu putere de lege.

Va fi aprobat şi un proiect de hotărâre de guvern privind măsurile destinate organizării, desfăşurării şi finanţării paradei militare naţionale din acest an prilejuită de Ziua Naţională a României, la 1 Decembrie.

„Prin măsurile preconizate, se asigură posibilitatea participării detaşamentelor reprezentative ale armatelor statelor membre NATO şi partenere alături de cele ale Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informaţii, Serviciului de Protecţie şi Pază, Serviciului de Telecomunicaţii Speciale şi Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor cu tehnică şi efective la parada militară naţională din 1 Decembrie 2023, din municipiul Bucureşti”, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Prin proiect se propune invitarea în ţara noastră de către Ministerul Apărării Naţionale a cel mult 600 de persoane, care vor face parte din detaşamentele armatelor statelor membre NATO şi partenere, în scopul participării la parada militară naţională.

Guvernul va aproba şi un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru instituirea unor măsuri în derularea Programului naţional de dezvoltare locală şi a Programului naţional de investiţii „Anghel Saligny’.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: