Skip to content
Societate

Ședință de ULTIMĂ ORĂ la Prefectura Capitalei: se discută carantinarea Bucureștiului

Octav Ganea/INQUAM

O nouă ședință are loc vineri la prefectura Capitalei. Potrivit surselor, actualul prefect al Capitalei, Alin Bogdan Stoica, va discuta începând cu ora 11:00, într-o ședință care va avea loc la Prefectura Capitalei, scenariul instituirii carantinei în București.

Noul prefect al Bucureştiului, Alin Bogdan Stoica, susținea într-un interviu că soluţia evitării carantinării totale a Capitalei, după modelul Timişoara, stă în mâinile locuitorilor. El a mai adăugat că actualele reguli comunitare de luptă împotriva pandemiei nu vor fi modificate, cel puţin până la finele acestei săptămâni şi începutul celei următoare, dar că nu poate face nicio predicţie pe termen lung.

“Cheia acestei probleme cu care ne confruntăm în ultimele zile, de când numărul infectărilor la fiecare 24 de ore a crescut semnificativ, stă efectiv în mâinile bucureştenilor. Dacă vom continua să fim disciplinaţi, dacă vom respecta regulile pe care deja le ştim şi le aplicăm de luni bune, atunci vom avea parte de un scenariu pozitiv. În caz contrar, orice este posibil”, a declarat Alin Bogdan Stoica.

În niciun caz nu vrem ca aceste măsuri să fie considerate unele punitive. Sunt, mai degrabă, unele educative. Intenția nu este să colectăm amenzi de la populație, ci pur și simplu să-i facem să înțeleagă că sunt importante măsurile astea pentru ei”, a mai precizat prefectul Capitalei.

Municipiul Bucureşti a înregistrat o creştere a ratei de infectare cu SARS-CoV-2, care a ajuns la 4,57 la mia de locuitori, a anunţat, joi, Grupul de Comunicare Strategică. În scenariul roşu se mai află judeţele Timiş, cu o incidenţă de 5,90 cazuri de infectări cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori, Ilfov – 5,79, Braşov – 4,42, Cluj – 3,97, Hunedoara – 3,46, Constanţa – 3,36, Alba – 3,21, Sălaj – 3,05.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *