Sedință de urgență a Comisiei juridice în cazul agresiunii lui Florin Roman. Andronache: „PNL cere sancțiuni maxime”

Foto epoch times

Liderul deputaților PNL, Gabriel Andronache a declarat, pentru PS News, că PNL o să susțină sancționarea lui Dan Vîlceanu cu sancțiunile maxime în astfel de situații. 

„Domnul Vîlceanu este în afara grupului parlamentar PNL. Nu mai este membru al grupului parlamentar PNL de șase luni de zile. Prin urmare, a fost un incident, între un coleg din grupul PNL și un deputat neafiliat.

Mai departe, conform relatărilor colegilor mei care erau în zonă la momentul respectiv, au existat anumite discuții cu privire la faptul că domnul Vîlceanu nu respecta zona care-i este arondată, ca deputat neafiliat. Situația aceasta l-a deranjat foarte tare și a reacționat prin adresarea de invective colegului, Florin Roman.

Eram în sala Plenului. Urmăream dezbaterile parlamentare. Din ceea ce mi-au relatat colegii, domnul Vîlceanu a fost cel care i-a spus colegului Florin Roman să iasă afară pentru a-și regla conturile și ulterior s-a întâmplat incidentul pe care îl cunoașteți foarte bine.

La ora 14h00 va exista o ședință a Comisiei juridice, de disciplină și imunități pentru a lua măsurile regulamentare cu privire la acest incident.

PNL o să susțină sancționarea domnului Vîlceanu cu sancțiunile maxime în astfel de situații și anume, diminuarea salariului și interdicția de a mai lua cuvântul în Plen”, a declarat Gabriel Andronache pentru PS News.

Marţi, 21.05 a.c., deputatul PNL Florin Roman a susţinut că deputatul Dan Vîlceanu l-a agresat la ieşirea din sala de Plen, în mod golănesc, cu o lovitură cu genunchiul aplicată în zona nasului. El a povestit că Vîlceanu a încercat să îl muşte şi l-a prins de gât.

Florin Roman a anunţat că va depune solicitare de sancţionare a deputatului, pentru lovire şi va depune plângere penală împotriva acestuia.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a reacţionat, afirmând că ”violenţa fizică este de neacceptat”, mai ales în Parlament şi a apreciat că atacul asupra lui Florin Roman ”arată măsura unei lipse de caracter şi conduită morală din partea deputatului Dan Vîlceanu”.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: