Fechet: Fenomenele de instabilitate sub cod portocaliu acoperă 16 județe din țară și ne așteptăm la fenomene deosebite

Mircea Fechet
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, a convocat, luni, o ședinţă extraordinară a Comitetului ministerial pentru situaţii de urgenţă, după avertizările emise de meteorologi și hidrologi.

Ședința extraordinară a CMSU a fost organizată ca urmare a avertizărilor meteorologice de cod galben și cod portocaliu transmise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), dar și a avertizărilor hidrologice realizate de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), potrivit unui comunicat al instituției.

„Am decis convocarea acestui Comitet ministerial pentru situații de urgență, întrucât ne aflăm într-o situație dificilă din punct de vedere meteorologic și vreau să ne asigurăm că luăm cele mai bune decizii. Fenomenele de instabilitate sub cod portocaliu acoperă 16 județe din țară și ne așteptăm la fenomene deosebite, în special intensificări ale vântului, vijelii, grindină, averse torențiale și frecvente descărcări electrice”, a declarat ministrul mediului, apelor și pădurilor, Mircea Fechet.

Precipitațiile vor depăși izolat 50/60 l pe metru pătrat și sunt și județe unde s-a emis cod galben care vizează fenomene de instabilitate cu averse torențiale și descărcări electrice, cu vijelii și grindină pe arii restrânse.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: