Skip to content
Politică

UPDATE Ședință a procurorului general cu conducerea DNA. Lazăr: Nu ne grăbim

O ședință de urgență va avea loc la DNA, marți, la ora 11, pentru desemnarea unui nou șef interimat în fruntea Direcției. Procurorul general, Augustin Lazăr, va fi prezent la această ședință și trebuie să vină cu o nouă propunere pentru conducerea DNA.

Anca Jurma a anunțat, luni, la CSM că renunță să mai fie șef interimar la DNA. Perioada de 6 luni de interimat a Ancăi Jurma expiră marți, iar în discuţie se afla prelungirea acesteia, numai că Anca Jurma a anunțat în CSM că nu mai dorește să fie șef interimar al DNA. Prin urmare, la Direcția Națională Anticorupție urmează să fie numit un alt interimar, a anunțat ministrul justiției, Tudorel Toader la ieșirea de la ședința CSM. El a precizat luni că stabilirea unei noi propuneri pentru conducerea interimară DNA se va stabili într-o ședință ulterioară a CSM, potrivit Digi24.ro.

Anca Jurma a preluat în 12 iulie 2018 mandatul de procuror-şef interimar al DNA, după ce Laura Codruța Kovesi a fost demisă de președinte, ca urmare a deciziei în acest sens pronunțate de Curtea Constituțională.


UPDATE

Procurorul general Augustin Lazăr urmează să se întâlnească marți cu reprezentanții DNA, în condițiile în care interimatul Ancăi Jurma la conducerea instituției se încheie, aceasta anunțând că nu mai dorește prelungirea mandatului de șase luni. Procurorul general a declarat pentru HotNews că nu se grăbește însă cu desemnarea unui nou interimar.

Anca Jurma a explicat marți, intr-un comunicat de presa, motivele care au determinat-o sa nu mai accepte prelungirea mandatului de interimar la sefia DNA. Magistratul s-a referit la aparitia in spatiul public a unei inregistrari a unei discutii cu procurorul Florentina Mirica.

Detalii aici: Anca Jurma rupe tăcerea: de ce a refuzat să mai conducă DNA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *