Skip to content
Politică

Ședință de urgență la PNL: ce variante iau în calcul liberalii înainte de consultări. Două nume surpriză intră în discuție

Inquam Photos / Octav Ganea

UPDATE 12:39

Surse liberale prezente la ședința Biroului Executiv al PNL au dezvăluit pentru PSnews.ro că Ludovic Orban va merge la Cotroceni și va sprijini orice variantă propusă de președintele Klaus Iohannis.

—————————————————-

Președintele Klaus Iohannis se consultă cu partidele la Cotroceni, în a doua parte a zilei, pentru desemnarea unui nou candidat de premier.

Consultările încep la ora 16.00, primii aşteptaţi fiind reprezentanţii PNL, urmaţi de PSD şi USR, apoi de restul formaţiunilor. Surse politice au dezvăluit pentru PSnews.ro că înainte de întâlnirea cu Klaus Iohannis, PNL se va întruni în ședința Biroului Executiv, de la ora 12:00, pentru a pune pe masă variantele cu care ar putea merge în fața lui Klaus Iohannis.

Potrivit surselor, PNL ia în calcul să îl propună din nou pe Ludovic Orban pentru funcţia de premier, însă doar formal, pentru că liberii vor susține orice variantă pe care o va alege preşedintele Klaus Iohannis.

În partid au început să apară și alte propuneri de premier, pe care liberalii se gândesc să le înainteze în ședința Biroului Executiv Național. Este vorba despre Raluca Turcan, Marcel Vela și Cătălin Predoiu. Aceleași surse susțin că, atât generalul Nicolae Ciucă, cât și ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, variante de ministru apărute în spațiul public în urmă cu câteva zile, au refuzat să fie propuși.

Ce se întâmplă cu alegerile anticipate după depunerea mandatului de către Ludovic Orban

Amintim că președintele Klaus Iohannis a anunțat marți seară, în urma deciziei CCR de luni, că va convoca consultări cu partidele pentru ziua de miercuri, după ce Ludovic Orban a renunțat la calitatea de premier desemnat.

Surse politice susțin că organizarea alegerilor anticipate rămâne, însă, prima opțiune a PNL, iar liberalii fac toate eforturile sa ducă discuțiile în această direcție. Ar putea fi susținute și de USR, UDMR și PMP, însă doar cu anumite condiții.

Iohannis a declarat, referitor la declanşarea alegerilor anticipate, că nu doreşte ca România să intre într-un blocaj şi că „lucrurile trebuie să se mişte şi România trebuie guvernată”.

Preşedintele a mai spus că dacă după ce întreaga procedură se încheie „dacă cineva va face un calcul, asta este altă problemă”.

2 comentarii la “Ședință de urgență la PNL: ce variante iau în calcul liberalii înainte de consultări. Două nume surpriză intră în discuție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *