Skip to content
Politică

Şedinţă la Cotroceni pe tema PNRR

Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat pentru luni, la ora 16:00, o şedinţă la Palatul Cotroceni, pe tema Planului Naţional de Relansare şi Rezilienţă. La întâlnirea cu preşedintele vor participa premierul Florin Cîţu, liderii coaliţiei de guvernare şi ministrul Fondurilor Europene.

Şedinţă de lucru pe tema Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă cu Prim-ministrul României, Florin Cîţu, Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, Viceprim-ministrul Dan Barna, Viceprim-ministrul Hunor Kelemen şi ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea”, este anunţul Administraţiei Prezidenţiale pentru luni, la ra 16:00.

Întâlnirea a fost anunţată de preşedinte încă de săptămâna trecută, după ce Comisia europeană a avut obiecţii în privinţa unora dintre punctele Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă depus de România.

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, afirmă că România a făcut „paşi enormi” în negocierile în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), el susţinând că aceste negocieri provoacă nemulţumirea unor ţări mari din Uniunea Europeană. Ministrul afirmă că transporturile, educaţia, sănătatea, pădurile sunt componentele „cele mai avansate” în cadrul negocierilor. ”Comisia este destul de chichiricioasă, ca să spun aşa, în momentul ăsta, pentru că după ce-şi dă ok-ul pe o componentă, până în 2026 nu prea mai are ce să facă pentru a supraveghea implementarea acelei componente”, a declarat ministrul la Digi 24.

Conform acestuia sănătatea este „o componentă foarte avansată” în cadrul PNRR, iar autorităţile române îşi menţin punctul de vedere conform căruia solicită o alocare substanţială pentru infrastructura rutieră, deşi Comisia Europeană consideră că alocarea pentru transport solicitată de România este prea mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *