Skip to content
Politică

Ședință la CSM: Numirea în funcţia de procuror-şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) se întruneşte, luni, pe ordinea de zi aflându-se validarea rezultatelor concursului pentru alegerea procurorului-şef al Secţiei pentru investigarea magistraţilor. De asemenea, CSM ia în discuţie numirea în funcţie a persoanei care a câştigat concursul. Procurorul Gheorghe Stan, adjunctul Inspecţiei Judiciare, a obţinut cel mai mare punctaj la interviul pentru ocuparea postului.

Plenul CSM se reuneşte luni, de la ora 15.00, unul dintre subiectele de pe ordinea de zi fiind ”validarea rezultatelor concursului pentru numirea în funcţia de procuror-şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”.

De asemenea, CSM ia în discuţie numirea în funcţie a procurorului -şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, potrivit news.ro.

Concursul s-a desfăşurat în perioada 1 noiembrie 2018-10 ianuarie 2019. În 10 ianuarie a avut loc interviul, cel mai mare punctaj fiind obţinut de către procurorul Gheorghe Stan, adjunctul Inspecţiei Judiciare.

Gheorghe Stan a obţinut un punctaj de 9,33, în timp ce Florena Sterschi a obţinut 8,33 puncte. Fiecare dintre cei doi candidaţi a susţinut un interviu de o jumătate de oră.

Gheorghe Stan a afirmat că există un ”sentiment de insecuritate în ceea ce priveşte protecţia imaginii procurorului şi a activităţii acestuia şi a persoanei sale”, vorbind, de asemenea, despre ”frecvenţa ridicată a modificărilor legislative din ultima perioadă care îngreunează asimilarea şi punerea lor coerentă şi clară în practică şi într-un timp cât mai scurt”.

La rândul său, Florena Sterschi a susţinut necesitatea transformării Secţiei pentru investigarea magistraţilor în direcţie, având în vedere volumul mare de muncă a instituţiei. Florena Sterschi conduce interimar secţia înfiinţată în octombrie 2018.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *