Skip to content
Societate

Ședință la CSM: Va mai rămâne sau nu Anca Jurma la conducerea DNA?

" "

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) discută, luni, propunerea de prelungire a delegării procurorului Anca Jurma la conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie. O decizie în acest sens a fost amânată, în 20 decembrie, de membrii secţiei.

Secţia pentru procurori a CSM se reuneşte în şedinţă luni, de la ora 13.00, iar pe ordinea de zi publicată se regăsesc mai multe note ale Direcţiei resurse umane şi organizare, care vizează eliberări sau menţineri în funcţie, dar şi delegări sau prelungire a unor delegări în funcţie.

Între acestea se află şi Nota Direcţiei resurse umane şi organizare privind propunerea de delegare în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a procurorului Anca Jurma. Jurma a preluat în 12 iulie mandatul de procuror-şef interimar al DNA. În 20 decembrie, Secţia pentru procurori a CSM a amânat decizia cu privire la prelungirea delegării Ancăi Jurma la conducerea DNA, potrivit news.ro.

Decizia de amânare a venit după ce a apărut o înregistrare în care şefa interimară a DNA Anca Jurma discută cu procuroarea Florentina Mirică despre atmosfera generală din DNA, iar din dialoguri rezultă că există o stare generală de demobilizare. Procurorul Mirică susţine la un moment dat că ”nu s-a mai pus problema să scoatem dosare. S-a pus problema să scădem stocul, nu să facem anchetă”, iar şefa interimară a DNA răspunde exasperată că le-a cerut procurorilor ”să facă dosare, ce Dumnezeu!”. Anca Jurma deplânge apoi lipsa de curaj a procurorilor ”Ei! Băi, deci e o armată de bărbaţi în această instituţie! Ca şoarecii! Ca şoarecii! Cum îi vezi: oileu!”. Ulterior, Jurma a explicat că încerc să găsească împreună cu subalterna sa ”căi de revitalizare a activităţii DNA”.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *