Skip to content
Politică

Ședință NUCLEARĂ la PSD: Dragnea, Rovana și Olguța, față-n față cu Țuțuianu! CULISE de pe front EXCLUSIV SURSE

Inquam Photos/ George Călin

Ședință NUCLEARĂ la PSD: Dragnea, Rovana și Olguța, față-n față cu Țuțuianu! Culise de pe front EXCLUSIV SURSE

 Amânat de luni pe marți, în contextul controversatei OUG vizând modificarea Legilor Justiției, BPN-ul PSD se anunță de-a dreptul furtunos.

Mai exact, Liviu Dragnea, Olguța Vasilescu și Rovana Plumb se întâlnesc față-n față cu baronul de Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, pentru prima oară după deja celebrul episod al înregistrărilor audio ”transpirate” în presa de partid, scandal care a degenerat rapid de-a lungul ultimei săptămâni.

Întâlnire de taină în buza BPN  

De asemenea, la ședința BPN-ului participă și ceilalți doi lideri ai PSD-iștilor care i-au solicitat demisia lui Dragnea: primarul Gabriela Firea și vicepremierul Paul Stănescu. Potrivit surselor PSnews.ro, cei doi s-au întâlnit, zilele acestea, cu Țuțuianu și au stabilit să adopte o poziție comună în cadrul forurilor de partid: baronul de Dâmbovița nu trebuie exclus sau sancționat, atacurile cu adresă din presă trebuie să înceteze și, nu în ultimul rând, tripleta intenționează să solicite o analiză serioasă privind eșecul referendumului pentru familia tradițională, analiză despre care Liviu Dragnea nici nu vrea să audă.

Ce se pregătește la Cameră

Fiind conștienți că teleormăneanul intenționează să-i mazilească pe rând, regizând și controlând diverse scandaluri pentru a-i epura, Țuțuianu, Stănescu și Firea sunt nevoiți să joace ultimele cărți care le-au mai rămas: să pozeze în victimele dictaturii de partid, să se țină cu dinții de filiale și, în același timp, să-l controleze pe Liviu Dragnea la majoritatea parlamentară, cu atât mai mult în contextul eșecurilor pe bandă înregistrate de negocierile PSD-ALDE-UDMR vizând controversata Lege offshore. De altfel, în acest sens trebuie înțeles avertismentul pe care Țuțuianu i l-a transmis, luni, lui Dragnea: ”Eu cred că sunt foarte mulți colegi care împărtășesc, cel puțin în parte, ce am spus. Am vorbit cu unii colegi și nu sunt puțini deloc”.  În realitate, baronul de Dâmbovița se referă la parlamentarii pe care îi controlează, împreună cu Firea și Stănescu, fapt ce poate pune oricând sub semnul întrebării viabilitatea majorității la Camera Deputaților.

Discursuri similare

De notat că ”argumentul” principal invocat de Adrian Țuțuianu împotriva OUG vizând modificarea Legilor Justiției este că acest act normativ nu a fost discutat absolut deloc în forurile de conducere ale PSD, reprezentând o emanație a câtorva dragniști. Nu este deloc o coincidență că, în urmă cu doar câteva săptămâni, Gabriela Firea flutura același ”argument”, însă pentru a critica eforturile depuse de Liviu Dragnea pentru impunerea unei OUG pe amnistie și grațiere (care rămâne dezideratul ultim al infractorului dublu condamnat).

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *