Skip to content
Politică

Ședință programată la Guvern: Taxa pe lăcomie ar putea fi adoptată

" "

Guvernul se reuneşte vineri, într-o nouă şedinţă, pe ordinea de zi făcută publică aflându-se mai multe proiecte de hotărâre, însă, conform liderului PSD Liviu Dragnea, ar putea fi adoptată şi OUG privind măsurile fiscale, inclusiv taxa pe lăcomie, deşi actul normativ nu figurează deocamdată pe agenda şedinţei.

Şedinţa de Guvern este programată să înceapă la ora 18.30

" "
" "

Pe ordinea de zi publicată joi seară sunt trecute opt proiecte de hotărâre, nu şi proiectul de OUG privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal – bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene. Liderul PSD Liviu Dragnea a anunţat, joi, că OUG privind măsurile fiscale va fi adoptată vineri, discuţii pe marginea documentului fiind programate inclusiv în cursul zilei de vineri.

Consiliul Economic şi Social a dat joi aviz negativ proiectului de OUG, însă acesta este consultativ.
OUG prevede numeroase modificări, printre care plafonarea preţului la gazele naturale la 68 lei/MWh, de la 1 ianuarie 2019 până la 28 februarie 2022, dar şi faptul că participanţii la fondurile de pensii administrate privat din Pilonul II se vor putea retrage înainte de termen pe bază de cerere, începând de anul viitor, după minimum 5 ani de participare.

În plus, potrivit anunţului făcut, marţi, de ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, se introduce, tot de la 1 ianuarie 2019, o ”taxă pe lăcomie” pe activele băncilor, acestea urmând să fie taxate diferenţiat, în funcţie de nivelul Robor la 3 şi la 6 luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *