Skip to content
Politică

Şedinţă solemnă a Parlamentului la 25 de ani de la revoluţie

Parlamentul se reuneşte miercuri, începând cu ora 10.00, într-o şedinţă solemnă dedicată împlinirii a 25 de ani de la Revoluţia din 1989. Decizia a fost luată săptămâna trecută de Birourile Permanente ale celor două Camere ale Parlamentului.

În cadrul şedinţei, fiecare grup parlamentar are la dispoziţie câte 15 minute pentru a-şi exprima punctul de vedere, iar fiecare grup poate avea până la 10 invitaţi.

Preşedintele ales Klaus Iohannis a pledat, marţi, la Timişoara, pentru construirea unui mare muzeu naţional al comunismului, care să inspire proiecte educaţionale mari. „De prea multe ori am arătat că nu am învăţat nimic din istorie, deci nu ne mai putem permite să ignorăm lecţiile trecutului, aşa cum este conştientizarea ororilor pe care comunismul le-a produs în România. Pentru mine aceasta este cu siguranţă o temă de readus în prezent, de repus în discuţia societăţii“, a spus Klaus Iohannis. Preşedintele ales a spus că libertatea trebuie să fie întotdeauna un reper şi că regimul comunist s-a prăbuşit aşa cum s-a instalat: prin crime şi abuzuri.

„Un sfert de secol a trecut din decembrie 1989 – foarte mult pentru o viaţă de om, suficient de mult pentru ca o naţiune să facă un bilanţ„, a spus Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *