Skip to content
Politică

Sediul companiei Cambridge Analytica, percheziţionat timp de 7 ore

http://buzzort.com

Sediul companiei Cambridge Analytica a fost percheziţionat de ofiţerii Comisiei britanice pentru Informaţii, pe fondul acuzaţiilor că ar fi folosit în mod fraudulos date a peste 50 de milioane de utilizatori ai reţelei de socializare online Facebook, informează bbc.com.

Un grup de 18 ofiţeri au intrat în sediul londonez al companiei Cambridge Analytica în jurul orei locale 20:00 (ora României, 22:00), vineri, la mai puţin de o oră după ce Înalta Curte de la Londra a acordat vineri un mandat de percheziţie Comisiei pentru Informaţii. Percheziţiile au durat şapte ore şi s-au încheiat sâmbătă dimineaţa.

Percheziţionarea sediului Cambridge Analytica face parte dintr-o anchetă amplă privind influenţarea alegerilor din SUA şi Marea Britanie.

Elizabeth Denham, şefa Comisiei pentru Informaţii, a declarat că va verifica dacă datele personale ale utilizatorilor reţelelor de socializare online au fost colectate într-un „mod neautorizat” şi dacă Facebook a luat suficiente măsuri pentru a proteja acele date. Noul director executiv al Cambridge Analytica, Alexander Tayler, a anunţat că firma lucrează cu Comisia pentru Informaţii încă din februarie 2017.

Firma Cambridge Analytica a utilizat date sustrase în 2014 din conturile Facebook pentru a stabili profilurile alegătorilor americani şi a le trimite reclame politice personalizate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *