Skip to content
Politică

Șef al gardienilor, dosar penal pentru șmecherie: era beat și a amenințat cu o armă

PresaLibera.net

Un șef al gardienilor s-a ales cu dosar penal pentru că a fost mult prea șmecher decât prevede legea: era beat și a amenințat o persoană cu o armă.

Astfel, Lucian Titi Giurcă, directorul Direcţiei Judeţene de Pază Constanţa (fostul Corp al Gardienilor Publici din județ), este cercetat penal şi administrativ fiind suspectat că, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi era pasager într-o maşină, s-ar fi comportat agresiv în trafic cu o armă de airsoft. Şoferul maşinii, un angajat al aceleiaşi instituţii, este cercetat la rândul său pentru că avea o alcoolemie de 0,56 la mie în aerul expirat, transmite Digi24.ro.

Potrivit anchetatorilor, la sfârşitul acestei săptămâni, poliţiştii Secţiei 1 din Constanţa au depistat în trafic un bărbat de 27 de ani, care conducea un autovehicul al unei instituţii publice din Constanţa fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, având o alcoolemie de 0,56  la mie în aerul expirat.

În maşină se afla și alt bărbat, de 40 de ani, despre care poliţiştii au bănuit că s-ar fi aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, ar fi deținut o armă de tip airsoft şi ar fi manifestat cu aceasta un comportament agresiv în traficul rutier.

Şoferul este cercetat penal pentru conducerea unui autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice, fiind amendat cu suma de 3.000 de lei pentru împiedicarea poliţiştilor să îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu. Pasagerul a fost amendat cu 2.000 de lei, iar arma de tip airsoft a fost confiscată.

Şoferul respectiv este angajat al Direcţiei Judeţene de Pază, iar pasagerul este Lucian Titi Giurcă, şeful acestei instituţii. Direcţia Judeţeană de Pază este o instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa. Conducerea CJ Constanţa a transmis că, în paralel cu ancheta organelor judiciare, a fost începută şi o anchetă administrativă internă, iar în cazul în care acuzaţiile se dovedesc a fi adevărat atunci conducerea Direcţiei Judeţene de Pază va fi demisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *