Skip to content
Alba Știri locale

Şef din Poliţia Locală Alba Iulia, condamnat la închisoare după ce şi-a agresat fosta soţie

Poliția Locală Alba Iulia

Şeful biroului ”Circulaţia pe drumurile publice” din cadrul Poliţiei Locale Alba Iulia a fost condamnat la 6 luni de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei, pe o perioadă de 2 ani.

Victima poliţistului local (Marius Rece) este fosta soţie a acestuia, cu care a avut un lung şir de neînţelegeri, unele dintre acestea devenind publice. În primă instanţă, acesta a fost condamnat la o amendă penală de 2.000 de lei cu amânarea aplicării, tot pe un termen de supraveghere de doi ani.

În urma apelului, dosarul a ajuns pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia, iar magistraţii au schimbat pe 13 octombrie 2021 sentinţa de la Judecătoria Alba Iulia. Este vorba despre o faptă din 2018, când, potrivit procurilor acesta şi-a lovit fosta soţie în urma unor discuţii în contradictoriu.

„În data de 18 martie 2018, în timp ce se aflau la domiciliul conjugal din municipiul Alba Iulia, pe fondul unor discuţii în contradictoriu, inculpatul R.V.M. a lovit-o pe soţia sa R.A.E. de două ori cu podul palmei în zona capului, a strâns-o de gât şi de braţe şi a lovit-o cu genunchiul în coapsa piciorului drept, cauzând persoanei vătămate R.A.E. leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare 2-3 zile de îngrijiri medicale”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

  „Desfiinţează sentinţa penală apelată sub aspectul laturii penale şi, judecând cauza în aceste limite: (…) stabileşte faţă de inculpatul Rece Valeriu Marius pedeapsa de 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie. În baza art. 83 alin. 1 din Codul penal, amână aplicarea pedepsei stabilite faţă de inculpatul pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani”, se arată în hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia.

Pe durata termenului de supraveghere, acesta trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: se va prezenta, ori de câte ori va fi solicitat, la Serviciul de Probaţiune Alba; va primi vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; va anunţa, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea şi va comunica schimbarea locului de muncă; e. va comunica informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

Judecat şi pentru hărţuire

În 14 februarie 2019, şeful din Poliţia Locală a fost reţinut pentru 24 de ore de către poliţişti de ordine publică din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia după ce soţia acestuia a depus o plângere penală pentru hărţuire. Ulterior, Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a decis cercetarea acestuia în libertate.

Potrivit unui comunicat de presă transmis la momentul respectiv de IPJ Alba, poliţiştii au stabilit că, în perioada august 2018-februarie 2019, bărbatul a trimis în repetate rânduri soţiei sale, de care era separat, mai multe mesaje telefonice, care conţineau expresii jignitoare, totodată informând-o că este urmărită de către poliţişti.

„În perioada 21.08.2018 – 02.03.2019, inculpatul R., utilizând mai multe posturi telefonice, i-a trimis soţiei sale M., de care era separat în fapt, mai multe mesaje telefonice prin SMS, precum şi prin intermediul aplicaţiei WhatsApp, parte din ele însoţite de poze, conţinând expresii jignitoare, cuvinte vulgare, încunoştiinţând-o că ştie unde se află, totodată informând-o că este urmărită, dar şi mesaje redactate în numele fiului lor minor prin care acesta îşi exprima ura şi dispreţul faţă de mama sa, mesaje a căror frecvenţă şi conţinut i-au creat victimei o stare de temere.  

Totodată, prin mesajele transmise la datele de 26.02.2019, 28.02.2019, respectiv la data de 02.03.2019, inculpatul R., a încălcat ordinul de protecţie emis la data de 20.02.2019 împotriva sa şi în favoarea persoanei vătămate, prin care acestuia i s-a interzis, printre altele, în final, să contacteze persoana vătămată în orice mod, timp de 6 luni, începând cu 20.02.2019. La data de 14.02.2019, organele de cercetare penală au dispus reţinerea inculpatului R. pe o durată de 24 de ore, începând cu data de 14.02.2019, ora 13:30 şi până în data de 15.02.2019, ora 13:30”,  a comunicat Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.   Poliţistul local a ieşit public ulterior şi a acuzat o acţiune de ”represiune” la adresa sa după ce ar fi reclamat la DNA acte de corupţie ce ar fi avut loc la Centrul de Formare Iniţială şi Continuă al Ministerului Afacerilor Interne de la Orăştie, unde lucra fosta sa soţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *