Şefa BCE pledează pentru o Europă mai puternică, pregătită pentru o posibilă revenire a lui Trump la Casa Albă

Sursă foto: Twitter

Preşedinta Băncii Centrale Europene (BCE), Christine Lagarde, a declarat vineri că Europa trebuie să fie ”puternică acasă” şi să treacă la ofensivă, în faţa unei posibile reveniri a lui Donald Trump la Casa Albă, transmite CNBC.

”Cea mai bună apărare, dacă aşa vrem să privim lucrurile, este atacul”, a spus Lagarde la Forumul Economic Mondial de la Davos, ca răspuns la comentariile despre perspectivele pentru Europa după viitoarele alegeri din SUA.

”Pentru a ataca corect, trebuie să fii puternic acasă. A fi puternic înseamnă a avea o piaţă puternică şi profundă. Având o adevărată piaţă unică”, a adăugat ea.

Europa se confruntă cu un viitor incert în relaţia cu cel mai apropiat aliat internaţional, în urma alegerilor din SUA. Realegerea preşedintelui american Joe Biden ar continua probabil situaţia actuală, în timp ce o victorie pentru Trump, care este unul dintre favoriţi pentru a câştiga nominalizarea republicană, ar putea reduce sprijinul economic şi politic. Având în vedere acest lucru, Lagarde a spus că Europa ar trebui să investească mai mult pe pieţele sale de capital pentru a finanţa investiţii, cum ar fi, de exemplu, în tranziţia verde.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL