Skip to content
Politică

Şefa de la ARR reclamă o „eroare materială” în declaraţia de avere: de fapt, câştigă doar 1.360 de euro pe lună, nu 18.000

Facebook

Update 16.50

Aurelia Surulescu, angajata la stat în Consiliul de Administraţie al Autorităţii Rutiere Române şi directoarea acestei instituţii care a încasat, conform propriei declaraţii de avere, aproape 18.000 de euro pe lună în 2019, susţine că „s-a strecurat o eroare materială” în privinţa venitului său salarial şi că în realitate câştigă doar 1.360 de euro pe lună.

„Am constatat faptul că, în declaraţia depusă de subsemnata, s-a strecurat o eroare materială în ceea ce priveşte venitul salarial pe anul 2019, obţinut de la ARR pentru funcţia de director general al ARR, în declaraţie fiind înscrisă în mod eronat suma de 714.180 lei, valoare ce induce ideea că venitul lunar salarial ar fi fost în cuantum de 59.515”, precizează Surulescu, într-un drept la replică.

Aurelia Surulescu a spus că, în realitate, venitul său anual a fost de 79.180 de lei, adică 6.598 de lei pe lună.

„Prin urmare conform realităţii venitul lunar încasat în anul 2019 aferent funcţiei de director general al ARR a fost de aproximativ 6.598 de lei, respectiv 1.360 de euro”, a spus directoarea ARR.

——————————————————

Cel mai bine plătit bugetar din România are un salariu amețitor de 18.000 de euro pe lună, mai mult decât premierul Franței. Această sumă colosală a fost  încasată lunar în 2020 de Aurelia Surulescu, șef serviciu administrativ la Autoritatea Rutieră Română. Ce a calificat-o pe aceasta pentru exercitarea funcției? Atunci când vine vorba despre pregătirea profesională, Aurelia Surulescu se laudă că are o calificare de prelucrător prin așchiere, facultate neacreditată făcută la 45 de ani și că ete șefă la partid (PSD).

Cazul a fost dezvăluit de Vlad Mixich pe Faceboook: „Ghici ce funcționar public român câștigă mai mult pe luna decât premierul Franței sau decât prim-miniștrii scandinavi?

Ghici ce funcționar public român câștigă la fel de mult pe lună că Trudeau, premierul Canadei?

Ghici ce funcționar public român face lunar mai mulți bani decât un chirurg cardiovascular de succes și mult mult mai mult decât un pilot de avion cu grad de comandant?

Eh? Credeți că Președintele? Nț… Sau șeful de la Centrală Atomică de la Cernavodă? Nț… Sau poate cel mai citat om de știință român? Nț…

18.000 Euro pe luna (!) a fost salariul câștigat în 2020 de Aurelia Surulescu, șef serviciu administrativ la Autoritatea Rutieră Română. Pregătirea profesională care a calificat-o pe doamna la acest salariu de merit: prelucrător prin așchiere, facultate neacreditata făcută la 45 de ani și șefa la partid (partidul pesedeu în cazul ei, dar nah, putea fi oricare altul). Vrednică este!”, a scris acesta pe Facebook.

Anul trecut, Surulescu, vicepreședintă PSD Sector 6 și șefa peste organizația locală a femeilor social-democrate, conform declarațiilor de avere a primit în total suma de 1.031.240 de lei, echivalentul a 18.000 de euro pe luna.

1 comentariu la “Şefa de la ARR reclamă o „eroare materială” în declaraţia de avere: de fapt, câştigă doar 1.360 de euro pe lună, nu 18.000

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *