Skip to content
Politică

Șefa demisă de la TVR intră la rupere: Va veni ziua când Dragnea o să-mi ceară scuze!

libertatea.ro

Irina Radu – demisă miercuri de către Parlament din funcția de președinte-director general al TVR intră la rupere, susținând că „va veni ziua” când șeful PSD, Liviu Dragnea, o să-i ceară scuze.

Ea a declarat într-un interviu publicat joi de RFI.ro, că se aştepta să fie demisă de la conducerea Societăţii Române de Televiziune (SRTV).

Totodată, votul de miercuri din plenul reunit al Parlamentului a fost dat pe baza unor dezinformări ajunse până la urechile lui Dragnea, a reclamat Radu, adăugând că probabil unele hotărâri pe care le-au luat au deranjat.

„Mă aşteptam, din ce s-a întâmplat în ultimul timp. Nu vreau să judec votul. Sunt foarte supărată pe felul în care oamenii ajung să ia decizii, dar în acelaşi timp încerc să-mi păstrez umorul (…). Ştiu exact cât durează «viaţa» unui preşedinte TVR, eram pregătită pentru orice, dar nu credeam că se vor lua nişte decizii atât de importante, pe bază de dezinformare. Mă refer la tot ce s-a spus la concluziile referitoare la raport. Adică este primul raport pozitiv după ani de zile, este un an 2016 primul an terminat pe plus de TVR. Asta arată ceva, arată o muncă, un efort, un altfel de management. Dacă toate lucrurile astea nu contează şi trei babe bârfitoare se duc la cineva şi-i spun trei prostii şi un Parlament întreg votează pe aceste criterii, eu ce să mai comentez? Mă bucur de viaţă şi atât.

Lucrurile se adună. Întâi se supără cineva şi te reclamă că nu ai promovat pe nu ştiu cine, apoi se supără cineva că te-a sunat şi tu n-ai mărit salariul, apoi altcineva că a fost criticat într-o emisiune, apoi se duce cineva care-ţi vrea locul şi spune că nu ştiu ce-ai făcut. Şi în momentul în care acolo, la polul de decizie, nu există o persoană cu mintea limpede, care să adune informaţia, să aibă documente, să ia o decizie foarte bine întemeiată pe fapte şi cifre (nu pe poveşti de culoar), se întâmplă acest lucru. Ăsta e sistemul nostru de lucru deocamdată…” a comentat Irina Radu cu amărăciune.

Întrebată dacă vreun om politic i-a cerut ceva, Irina Radu a răspuns afirmativ, dar a precizat că nu i-au fost solicitate „lucruri deplasate”.

„Bineînţeles, bineînţeles, doar că ştiţi cum… şi cerutul acesta… Adică una este dacă cineva te roagă: «Uite, întâlneşte-te cu cineva, că e o persoană cu calităţi şi poate aveţi nevoie!» E una. Nu mi s-au cerut lucruri deplasate, asta pot să vă zic şi mă mândresc cu asta, adică nu m-a sunat nimeni în doi ani de zile, să-mi spună: «Pe cutărescu să nu-l mai văd la televizor!» Una este că m-a rugat cineva: «Uite, întâlneşte-te cu o persoană care are un proiect!» sau «Te rog să te uiţi pe un CV». Astea sunt lucruri normale. Cine spune că nu se întâmplă? Doar nu suntem copii!

Probabil anumite decizii au deranjat. Am înţeles că vor fi chiar «corectate» (între ghilimele) astăzi-mâine, adică foarte rapid. Deci vom vedea clar, în funcţie de ce decizii se vor lua, ceea ce a supărat din lucrurile făcute de mine. Cred că la un moment dat a deranjat însăşi performanţa. Cred că nu se doreşte de fapt ca TVR-ul să progreseze. Să iei un asemenea raport şi să-l pici în Comisia de buget-finanţe mi se pare de râs, chiar de râs. Nu am cuvinte, după atâţia ani în care au trecut rapoarte cu minus…” a mai spus fostul președinte-director general al Televiziunii Române.

Nu în ultimul rând, Irina Radu și-a exprimat convingerea că Liviu Dragnea îi va cere scuze într-o zi, pentru minciunile pe care le-a crezut de la „tot felul de micuţi din jurul lui”.

„Vă garantez şi bag mâna în foc că va veni ziua în care Liviu Dragnea, cum şi-a cerut scuze Parlamentului, o să-mi ceară mie scuze, pentru minciunile pe care le-a crezut de la tot felul de micuţi din jurul lui. Şi dacă n-o să-mi ceară public (că are şi omul mândria lui), o să-mi ceară în gând măcar. Dar pentru mine asta contează. De acolo nu am primit niciun semnal. Râdeam cu foşti preşedinţi (…) şi-mi spuneau: «Irina, când nu ţi se mai răspunde la telefon, înseamnă că-i gata!» E aceeaşi regulă de 20 şi ceva de ani”, a încheiat râzând Irina Radu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *