Skip to content
Justitie

Şefa DIICOT, Giorgiana Hosu, a demisionat din funcţie

DigiFM

Şefa Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Giorgiana Hosu, a demisionat din funcţie, anunţă Ministerul Justiţiei. Conducerea DIICOT va fi asigurată în continuare de către procurorul-șef adjunct DIICOT, Oana Daniela Pâțu.

Soțul șefei DIICOT Giorgiana Hosu, Dan Hosu, a fost condamnat, joi, de Tribunalul București, la trei ani de închisoare sub supraveghere în Dosarul „Carpatica Asig”, el fiind acuzat de acces ilegal la un sistem informatic și instigare la folosirea informațiilor nedestinate publicității. Potrivit unor surse, Giorgiana Hosu a primit vestea când se afla deja în biroul lui Predoiu.

În cadrul întrevederii, Ministrul Justiției a fost informat de doamna Elena Giorgiana Hosu de decizia sa de a demisiona din funcția de Procuror Șef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, precum și despre faptul că decizia a fost de îndată înaintată de dna Procuror Șef al Direcției către CSM Secția pentru Procurori.

Demisia procurorului şef DIICOT a fost motivată de preocuparea de a proteja credibilitatea instituţiei şi a avut la bază un context cu care nu a avut vreo legătură şi din cauze care nu îi sunt imputabile.

Conducerea DIICOT va fi asigurată în continuare de către Procurorul Şef Adjunct DIICOT, Oana Daniela Pâțu, în conformitate cu prevederile legale.

Ministrul Justiţiei va susţine în continuare activitatea DIICOT, în limita competenţelor sale, solicitând tuturor procurorilor să îşi continue fără oprire sau rezerve activităţile profesionale din cadrul dosarelor pe care le instrumentează.

Activitatea DIICOT este de o importanţă crucială în combaterea criminalităţii. Ministrul Justiţiei îşi exprimă încrederea în procurorii DIICOT că vor continua cu rezultate palpabile nobila misiune pe care şi-au asumat-o„, se arată într-un comunicat al MJ.

4 comentarii la “Şefa DIICOT, Giorgiana Hosu, a demisionat din funcţie

  1. @ Bă, ce mai, ! Nasol, ! Instanțele îi zic și lu’ Predoiu cine e condamnat și cine e achitat, până să fie înștiințați procurorii, ? Deci, un articol care zice că șefii de la direcțiile de parchete nu află de la procurorii de la instanță cine este condamnat și cine este achitat , ci de la ministru, ? Un articol care ar zice de influențe politice la instanțe, ?

  2. @ Avură ăștia nevoie de „schimbare la DIICOT”, până ca să se voteze, că s-au obișnuit cu campanii electorale cu „justiția independentă”, ?

  3. @ Ați zice și că Iohannis și ministrul de la justiție ar fi putut avea nevoie și de vreo „realizare” a „justiției independnte” ,până la votul de la alegerile locale , ca să arate alegătorilor că justiția independentă își face treaba în guvernarea lor, și au „oferit-o” pe Georgiana Hosu, ca demisionară ,alegătorilor, dacă nu o fi avut chiar și câte ceva pe la direcție care să le „încurce” „obiectivele politice”, ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *