Skip to content
Europa

Șefa diplomației bulgare: După numeroase crize, Uniunea Europeană iese mai puternică

europeanwesternbalkans.com

Bulgaria va primi aproximativ 15 miliarde de euro de la Uniunea Europeană pentru a combate criza coronavirusului, dintre care suma de 3,3 miliarde de euro va trebui să fie rambursată în 30 de ani, a declarat marţi ministrul de externe bulgar Ekaterina Zaharieva, potrivit novinite.com, citat de agerpres.

„După numeroase crize, Uniunea Europeană iese mai puternică. Pentru prima dată, Bruxellesul oferă acest fond de redresare în valoare de 750 de miliarde euro – 500 de miliarde euro în granturi, 250 de miliarde euro în credite. Acest lucru arată încă o dată gradul ridicat de integrare a politicilor noastre”, a spus Zaharieva.

Potrivit şefei diplomaţiei bulgare, fiecare ţară membră a UE trebuie să prezinte o propunere de utilizare a fondurilor respective.

”Sunt convinsă că acest plan în Bulgaria va fi elaborat în consultare cu mediul de afaceri”, a continuat Ekaterina Zaharieva.

Ea a menţionat că circulaţia în Europa revine treptat la normal. „Întâi cu ţările vecine, apoi cu ţările cu riscuri (epidemiologice) similare şi sperăm la următoarea etapă, după 15 iunie – restabilirea deplină a liberei circulaţii în interiorul Uniunii Europene”, a spus ea.

Zaharieva a reamintit că începând de luni, 1 iunie, Bulgaria a ridicat măsurile de izolare pentru 29 de ţări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *