Şefa diplomaţiei franceze susţine ”un nou armistiţiu imediat şi durabil” în Gaza

Sursa foto: Facebook

Şefa diplomaţiei franceze, Catherine Colonna, a făcut apel duminică, la sosirea sa într-o vizită în Israel, la „un nou armistiţiu imediat şi durabil” în Fâşia Gaza, în timp ce omologul ei israelian a calificat orice astfel de apel drept o „eroare”, a consemnat AFP.

Parisul este preocupat „în cel mai înalt grad” de situaţia din Gaza şi îndeamnă la un „nou armistiţiu imediat şi durabil”, a declarat ministrul francez de externe după o întâlnire cu Eli Cohen.

„Sunt ucişi prea mulţi civili”, a adăugat Catherine Colonna în faţa presei.

La rândul său, ministrul de externe israelian a reiterat poziţia guvernului israelian în sensul că un apel la încetarea focului este o „eroare” şi „un cadou pentru Hamas”, mişcarea islamistă aflată la putere în Fâşia Gaza şi care a lansat pe 7 octombrie un atac sângeros asupra Israelului, soldat cu circa 1200 de morţi, majoritatea civili, şi urmat de represalii israeliene soldate cu circa 18.800 de morţi, potrivit Ministerului Sănătăţii al Hamas.

Şefa diplomaţiei franceze a îndemnat în context să nu fie uitate victimele israeliene ale atacului Hamas.

Ministrul de externe israelian a apreciat totodată în cursul întrevederii că Franţa poate juca un rol „important” în Liban pentru a evita o escaladare a tensiunilor regionale, pe fondul schimburilor de tiruri care au loc aproape zilnic între armata israeliană şi Hezbollah.

„Există încă o posibilitate de a împiedica un război în Liban. În cazul în care comunitatea internaţională nu va reuşi acest lucru, nu vom avea altă opţiune decât să ne asumăm noi acest lucru”, a avertizat Eli Cohen.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: