Șefa Energiei din Administrația Biden vine la București

Jennifer Granholm
Sursa foto: Facebook

Compania de stat Electrocentrale București (ELCEN) a Ministerului Energiei, cel mai mare producător de energie termică și electrică al Capitalei, principalul furnizor de agent termic pentru sistemul centralizat de încălzire din București, semnează marți un memorandum de înțelegere cu Sage Geosystems, un start-up din Statele Unite care dezvoltă soluții tehnologice de producție și stocare a energiei geotermale.

Memorandumul va fi semnat la București în prezența șefei Departamentului pentru Energie din cabinetul Biden, Jennifer Granholm, care efectuează o vizită de 2 zile în România, și a ministrului român al Energiei, Sebastian Burduja, a anunțat Ambasada Statelor Unite. Granholm, fostă guvernatoare a statului Michigan, a susținut menținerea lui Biden în cursa pentru al doilea mandat la Casa Albă, din care președintele în funcție tocmai s-a retras.

Cu ocazia vizitei, miercuri, Jennifer Granholm va participa la semnarea contractelor aferente fazei 2 a studiului FEED (Front-End Engineering Design) pentru proiectul centralei nucleare cu reactoare modulare mici (SMR) de la Doicești, dezvoltată cu tehnologia de profil a americanilor de la NuScale. Studiul va fi derulat de către conglomeratul industrial texan Fluor, acționarul majoritar al NuScale, care va fi subcontractor. Statul român a aprobat recent continuarea proiectului.

Citeste mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: