Skip to content
Societate

Șefa firmei pirotehnice de la Colectiv a fost găsită moartă în casă

Inquam Photos / Octav Ganea

Șefa firmei pirotehnice din Dosarul Colectiv, Daniela Niță, a fost găsită moartă în casă, potrivit surselor Antena 3. Aceasta deținea firma care a livrat Clubului Colectiv artificiile de la care a pornit incendiul devastator din 30 octombrie 2015.

Daniela Niță a primit în primă instanță cea mai mare pedeapsă din dosarul Colectiv, mai exact 12 ani și 8 luni. La finalul lunii septembrie era stabilită decizia finală a judecătorilor în dosarul Colectiv.

Potrivit surselor Antena 3, aceasta era decedată de 24 de ore. Până la acest moment nu se știe cauza morții și nici dacă a fost sau nu sinucidere. Cert este că anchetatorii nu au găsit urme de violență pe trupul femeii și nici medicamente care ar putea să ducă la ipoteza că ar fi vorba despre o sinucidere.

Cauza morții ar putea fi un infarct, au mai spus surse din anchetă. Legiștii INML urmează să vor stabili cauza morții Danielei Niță.

În același timp anchetatorii audiază rudele femeii. Daniela Niță deținea firma care a livrat Clubului Colectiv artificiile de la care a pornit incendiul din 30 octombrie 2015 Femeia primise cea mai mare pedeapsă în primă instanță, de 12 ani și 8 luni.

În urma incendiului au decedat 64 de persoane. În afară de cele 26 de tineri decedați în interiorul clubului și de una care a murit în drum spre spital, în faza inițială au fost identificate alte 186 de persoane rănite, din care 146 au fost spitalizate. În săptămânile de după incendiu au decedat alte 33 de persoane.

A fost cel mai grav incendiu din România dintr-un club de noapteși cel mai grav accident din țară de după anul 1989, depășind după numărul de decese accidentul aviatic de la Balotești din 1995 în care au murit 60 de persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *