Şefa FMI: întâlnirea de săptămâna aceasta dintre Joe Biden şi Xi Jinping este un semnal puternic

Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, a declarat vineri că întâlnirea de săptămâna aceasta dintre preşedintele american Joe Biden şi preşedintele chinez Xi Jinping este un semnal extrem de necesar că lumea trebuie să coopereze mai mult, transmite Reuters.

”Trimite un semnal către restul lumii că trebuie să găsim modalităţi de a coopera în acele provocări în care nicio ţară nu poate reuşi singură”, a declarat Georgieva pentru Reuters, într-un interviu la marginea summitului de cooperare economică Asia-Pacific.

Întâlnirea Biden-Xi ”este importantă într-un moment în care fragmentarea geoeconomică s-a adâncit într-adevăr, cu consecinţe negative asupra perspectivelor de accelerare a creşterii”, a spus Georgieva.

Biden şi Xi au convenit miercuri să deschidă o linie telefonică prezidenţială, să reia comunicările dintre militari şi să lucreze pentru a reduce producţia de fentanil, arătând un progres tangibil în primele discuţii faţă în faţă dintr-un an.

Întâlnirea nu a modificat o gamă tot mai mare de restricţii comerciale şi de investiţii determinate de securitatea naţională între cele două mari economii ale lumii, dar Georgieva a spus că reluarea comunicării este importantă într-un moment foarte incert pentru economia globală.

Georgieva a spus că dezgheţul dintre SUA şi China a avut un efect pozitiv asupra liderilor la summitul APEC, unde concluzia ei cheie a fost că ”spiritul de cooperare este evident mai puternic. Şi lumea are nevoie de el”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL