Skip to content
Politică

Șefa ÎCCJ, Livia Stanciu: „Nu vom negocia niciodată independenţa justiţiei”

" "

„Magistraţii nu vor negocia niciodată independenţa actului de justiţie, „nici măcar de dragul unei păci politice”, a declarat marţi preşedintele instanţei supreme, Livia Stanciu, la şedinţa de plen a Consiliului Superior al Magistraturii, la care a participat şi preşedintele Klaus Iohannis, notează mediafax.ro.

„Domnule preşedinte, justiţia în orice stat, şi cu atât mai mult într-o societate democratică, este un pilon al echităţii sociale, este un pilon al evoluţiei pozitive a acestei ţări. Domnule preşedinte, trebuie să v-o spun, şi nu vreau să se înţeleagă în niciun mod de către cei care ne ascultă că justiţia ar trebui să devină o supraputere statală, nu, dar magistraţii acestei ţări au înţeles că nu trebuie să negocieze niciodată independenţa justiţiei”, a spus judecătorul Livia Stanciu.

" "
" "

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu,  a mai spus că este de acord cu afirmaţia şefului statului potrivit căreia un magistrat este independent atât cât doreşte el să fie independent.

„Nu vom negocia niciodată independenţa justiţiei, nici măcar de dragul unei păci politice”, a transmis aceasta.

1 comentariu la “Șefa ÎCCJ, Livia Stanciu: „Nu vom negocia niciodată independenţa justiţiei”

  1. Aceasta scirbå vrea ca noi sa nu intelegem în niciun mod că justiţia ar trebui să devină o supraputere statală. Pentru ca ea de fapt a devenit!. Oare ce nu-i place lui Nula de a venit asa de repede la noi si prin ea americanilor? Guvernul, ordonantele de urgenta, partidele au prea multi oameni batrini si trebuie pusi niste gorghii in fruntea lor, cum se lupta impotriva coruptiei de justitia noastra corupta pina in madulare? O fi trasat sarcini ca Basescu sa ramina neatins el si familia lui? O fi dat sarcini sa nu-i schimbe pe magistratii cu nasul in suflet, sa informeze in continuare saracul „popor roman” cu date din dosare inainte de a fi pe masa judecatorilor?
    Ce frumos spunea Petre Totea „Am facut 13 ani de puscarie pentru un popor de timpiti”.
    Acelasi lucru il spunea si Basescu despre scoala romaneasca, Acum ii dau dreptate.

    ,

    nu, dar magistraţii acestei ţări au înţeles că nu trebuie să negocieze niciodată independenţa justiţiei”, a spus judecătorul Livia Stanciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *