Skip to content
Europa

Şefa Parlamentului European vrea România în spaţiul Schengen: „Voi face tot ce-mi stă în putinţă să vă ajut”

eppgroup.eu

Roberta Metsola, preşedinta Parlamentului European, face lobby pentru România şi anunţă că sprijină aderarea ţării noastre la Spaţiul Schengen. „Voi face tot ce-mi stă în putinţă să vă ajut în următoarele etape”, este mesajul lui Metsola, transmis de la Strasbourg.

Aţi aşteptat prea mult şi este incorect. Şi dacă este necesar, voi spune din nou acest lucru (…) Pot să vă spun că în Parlamentul European aveţi sprijin deplin, aveţi mulţi prieteni, aveţi reprezentanţi foarte buni aici, în acest Parlament European, cu voci puternice, cu opinii pe care le împărtăşesc şi voi face tot ce-mi stă în putinţă să vă ajut în următoarele etape”, a declarat Roberta Metsola, potrivit adevarul.ro.

Preşedinta Parlamentului European a militat pentru o uniune în care să nu existe mai multe „categorii de ţări”. „Cred că este timpul să stăm cu seriozitate faţă în faţă, ca şi ţări. Nu există mai multe categorii de ţări! De aceea nu trebuie să ne ascundem în spatele unor aspecte tehnice şi să spunem clar: este timpul ca UE să se vadă pe sine, cu adevărat, ca o uniune sigură, nu doar o uniune economică, un bloc comercial, ci şi ca o uniune în care putem împărtăşi valorile comune ale democraţiei”, a mai spus Roberta Metsola.

Tema privind extinderea spaţiului Schengen ar putea fi analizată de membrii Consiliului European care se vor întâlni la sfârşitul lunii iunie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *