Șefa PNRR avertizează România. Țara noastră riscă să piardă miliarde de euro din bani europeni

Sursa: Getty Images

Șefa PNRR avertizează România că riscă să piardă miliarde de euro bani europeni. Comisia este nemulțumită de modul în care țara noastră a făcut reformele de care depinde cererea 3 de plată. Până în acest moment, din banii din PNRR, țara noastră a obținut undeva la 9 miliarde de euro.

Céline Gauer – reprezentant Comisia Europeană:

Am ajuns la cererea de plata nr 3. E bine, dar de fapt este întârziată, comparativ cu stadiul în care ar trebui să ne aflăm și e esențial să folosim 2024 pentru a accelera această implementare. De ce? Fiindcă, așa cum a menționat și domnul ministru, mai avem doar 29 de luni – un timp foarte scurt dacă trebuie să implementezi 400 de jaloane și ținte. 2026 nu se îndepărtează, se apropie.

Orice cerere de plată care nu va fi trimisă până în august 2026, deci 29 luni, orice jalon și țintă care nu va fi realizată până în august 2026 se vor transpune în pierdere pentru România și poate chiar returnare a anumitor fonduri.

În ciuda avertismentelor, ministrul Fondurilor Europene, Adrian Câciu, nu-și face griji. Situația noastră e comparabilă cu cea a altor țări europene, spune el.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL