Şefa procuraturii anticorupţie din R. Moldova are „pază de stat”

Veronica Dragalin
Sursa foto: Facebook - Veronica Dragalin

Şefa Procuraturii Anticorupţie din Republica Moldova, Veronica Dragalin, care a fost procuror federal în Statele Unite înainte de a reveni în ţara natală, a explicat într-o emisiune TV că beneficiază de pază de stat, pentru că se simte ameninţată de atacurile şi criticile „brutale” care îi sunt adresate pe platformele sociale, relatează News.ro.

„Da, mai am pază de stat”, a confirmat procurorul-şef anticorupţie în emisiunea „În profunzime”, de la ProTV Chişinău.

„Cred că atmosfera în care noi trăim astăzi, modul brutal în care sunt eu atacată şi criticată pe canale de Telegram şi Facebook mă fac să nu mă simt sigură când merg pe stradă. Şi îmi pare rău, pentru că eu nu m-am aşteptat la aşa ceva atunci când am acceptat această funcţie”, a declarat Veronica Dragalin, citată de NewsMaker.

Veronica Dragalin s-a întors în Republica Moldova în vara anului 2022 din Statele Unite ale Americii, unde a activat ca procuror federal în California, înainte de a prelua conducerea Procuraturii Anticorupţie (PA), cu un mandat de 5 ani. Ea a preluat oficial această funcţie de la 1 august 2022.

„Mă aşteptam să fiu atacată şi denigrată de fugarii noştri de peste hotare, cum ies câteodată la televizor, dar să fiu în aşa mod atacată de foarte mulţi oameni, mulţi dintre ei anonimi, pentru că nu au curajul să facă acest lucru din numele lor propriu, nu m-am aşteptat”, a mărturisit Veronica Dragalin în emisiunea de la ProTV Chişinău.

Şefa Parchetului Anticorupţie a spus că pentru ea este „trist” că „nu există mai multă susţinere” pentru munca pe care o depun procurorii moldoveni.

„Dar eu sigur, după modul în care văd lucrurile care se publică despre mine, nu mă simt în siguranţă”, a adăugat şefa procurorilor anticorupţie, care se ocupă, între altele, de dosarele legate de răsunătorul scandal „furtul miliardului”.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: